Άλκης Καμπανάς: Ισόβια κάθειρξη σε 7 και πρόσκαιρες καθείρξεις σε 5 καταδικασθέντες εισηγείται η εισαγγελέας

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς πρόσκαιρες καθείρξεις, εισηγείται για 7 από τους 12 που καταδικάστηκαν για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού και των δύο φίλων του, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Για τους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες η εισαγγελική λειτουργός προτείνει πολυετείς πρόσκαιρες καθείρξεις (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Προηγουμένως το δικαστήριο απέρριψε όλες τις ελαφρυντικές περιστάσεις, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση.

Το δικαστήριο μετά τις σύντομες τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης θα διακόψει ενόψει της απόφασης επί των ποινών. 

Αναφορικά με την ειλικρινή μεταμέλεια η κ. Κλιάμπα τόνισε πως «Έχουμε 12 νέους μεν αλλά καθόλου επιπόλαιους γιατί τα μέτρησαν όλα. Απέκρυψαν σχεδόν τα πάντα και παραδέχθηκαν μόνο όσα δεν μπορούσαν να αντικρούσουν και πάλι τα έφεραν στα μέτρα τους. Δεν πόνεσαν και δεν μετανόησαν για όσα έκαναν και δεν αποδέχθηκαν την εγκληματική συμπεριφορά τους. Εκμεταλλεύτηκαν το λευκό ποινικό μητρώο».

Τέλος για την ελαφρυντική περίσταση της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς (στα καταστήματα κράτησης) η εισαγγελέας επεσήμανε πως «οι κατηγορούμενοι θεωρούν πως η τυπική συμπεριφορά εντός της φυλακής αποτελεί ελαφρυντικό πρόσημο και απόδειξη μεταμέλειας. Αλλά η συμπεριφορά στη φυλακή θεωρώ ότι είναι προσχηματική και όχι αυτόβουλη για να πετύχουν την αναγνώριση ελαφρυντικών και την μείωση ημερών κράτησης»

«Αν είχαν μεταμεληθεί θα είχαν μιλήσει. Θα είχε μιλήσει έστω και ένας και θα είχε πει τι είχε γίνει πραγματικά εκείνο το βράδυ και τι είδε, ποιος άγγιξε έστω τον ΑΛκη. Με την πριν και την μετά στάση τους απέδειξαν πως τα ελαφρυντικά που αιτούνται δεν μπορούν να εφαρμοστούν», εξήγησε η εισαγγελέας και κατέληξε λέγοντας «Το δικαστήριο δεν συγχωρεί αλλά κρίνει αμερόληπτα».