Μέλος του πληρώματος από ένα ferry boat, βούτηξε για να σώσει γατάκι που βρέθηκε αβοήθητο στα νερά της Σαλαμίνας

Facebook @Athina Papamixail

Ένα γατάκι που βρέθηκε στη θάλασσα, διασώθηκε χάρη στη συνδρομή δύο ανθρώπων στη Σαλαμίνα.

Το γατάκι βρέθηκε στη θάλασσα, στην περιοχή Φανερωμένης Σαλαμίνος, στο πορθμείο για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και το εντόπισε πλήρωμα του ferry boat τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Ο Θανάσης Χιώτης με τη βοήθεια του Γιώργου Καρνέση, πλήρωμα του ferry boat, χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε και το έσωσε από βέβαιο πνιγμό. Στο βίντεο ακούγεται το γοερό κλάμα του μικρού γατιού που ήταν φοβισμένο.

«Την ώρα που βρίσκονταν στο πλοίο, ο Γιώργος Καρνέσης είδε ένα κεφάλι να ξεπροβάλλει από τη θάλασσα. Αμέσως και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, ανοίξαμε την πόρτα του ferry boat, έβγαλα τα ρούχα μου, πήδηξα μέσα και κολύμπησα 100 μέτρα για να σώσω το γατάκι», λέει στο pet-in.

Ο κ. Χιώτης πήρε το ζωάκι στο σπίτι του και αυτή τη στιγμή -όπως είναι φυσικό- είναι αρκετά φοβισμένο. «Κρύβεται πίσω από γλάστρα», μας αναφέρει, ενώ δεν του έχει βγάλει ακόμα όνομα αλλά σίγουρα, όπως μας είπε, θα έχει σχέση με τη θάλασσα.

Μιλώντας στο pet-in.gr, ο κ. Καρνέσης, ανἐφερε ότι το γατάκι υιοθετήθηκε από τον γενναίο συνάδελφό του, Θανάση Χιώτη.

Ο κ. Καρνέσης εξήγησε επίσης στο pet-in ότι στο πορθμείο της Φανερωμένης υπάρχουν πολλά αδέσποτα τα οποία προσέχουν οι ίδιοι. «Φάρμακα, τροφές, γιατρούς. Τα έχουμε και δικά μας σκυλιά. Τι να κάνουμε, έχουμε μία ιδιαίτερη αγάπη».

Ο κ. Χιώτης φανερά συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου που τον συγχαίρει για την γενναία πράξη του, έγραψε: «Απλά κάναμε το αυτονόητο, ήταν καθήκον μας λόγω της αγάπης που έχουμε για όλα τα ζώα, πόσο μάλλον για τα αδέσποτα».

Το συγκλονιστικό βίντεο και την γλυκιά φωτογραφία μοιράστηκε η κ. Αθηνά Παπαμιχαήλ στο Facebook, με τη λεζάντα: «Για άγνωστο λόγο το γατάκι βρέθηκε μέσα στην θάλασσα… Ο Thanasis Chiotis με την βοήθεια του George Karnesis, πλήρωμα του ferry boat, βούτηξε χωρίς δεύτερη σκέψη, το έσωσε και θα το υιοθετήσει με την αγάπη που ξέρω καλά ότι χρόνια τον διακρίνει… Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και στους δύο καλούς φίλους».
 

Από το pet-in.gr, ert