Πέθανε ο μουσικός Βασίλης Κωνσταντινίδης – Ήταν η “ψυχή” των Idols

Θλίψη στον μουσικό κόσμο με την απώλεια του Βασίλη Κωνσταντινίδη. Ο ιστορικός «αρχηγός» του θρυλικού συγκροτήματος Idols της δεκαετίας του 60′ υπέστη ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Την δυσάρεστη είδηση μας μετέφερε ο Γιώργος Παπαστεφάνου που είχε γράψει γι' αυτούς τους στίχους στο Σούδωσα την αγάπη μου, διασκευή στο Zuccero

 

Οι IDOLS ξεκινώντας την πορεία τους, ονομάζονταν διαφορετικά.
IDOLS βαφτίσθηκαν το 1965 σε δημοψήφισμα από τους θαμώνες του Ωτο Κλαμπ στο Κεφαλάρι/Κηφισιάς, με πρωτοβουλία της Πολύ Μεγάλης τότε τραγουδίστριας, Δανάης.

Εκεί λοιπόν, προτάθηκε στους θεατές, να γράψουν από 3-4 ονόματα σε χαρτί και να τα προωθήσουν για ψήφισμα. Στην συνέχεια, καταμετρήθηκαν όλα και τα πιο πολλά έλεγαν Είδωλα.

Έτσι γεννήθηκαν οι Idols.Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχαν προηγηθεί πάμπολλες πρόβες και αλλαγές μουσικών, αρκετές έτσι ώστε να καταλήξει το σχήμα με δύο keyboard players.

Ο ένας χρησιμοποιούσε την πολύ διαδεδομένη εκείνη την περίοδο Farfisa ενώ ο άλλος κανονικό όρθιο πιάνο. Αυτοί λοιπόν ήτανε οι Νοτης Λαλαϊτης και Ντίνος Παπαβασιλείου. (Και οι δύο εξ Αιγύπτου). Ο Παπαβασιλείου ακορντεονίστας στην Αίγυπτο προσαρμόσθηκε στο πιάνο εύκολα.

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος ήταν ο Αντώνης Γιούλης στην ηλεκτρική κιθάρα.

Μπασίστας ο διάσημος μετέπειτα Ντέμης Ρούσος (εξ Αιγύπτου και αυτός), ο οποίος δεν τραγουδούσε τότε, ούτε είχε προσπαθήσει να τραγουδήσει και για την ακρίβεια, δεν ήταν καν… μπασίστας. Το όργανο που χρησιμοποιούσε στην… σχολική του μπάντα, ήταν η κορνέτα!Εν πάσει περιπτώσει, μπήκε στο group και αυτός, μαθαίνοντας μπάσο σιγά σιγά, αφού πρώτα τυράννησε τούς υπόλοιπους για αρκετό διάστημα παίζοντας όλο το πρόγραμμα… πάνω σε μια χορδή, έως που τραγούδησε κι ολας μία μέρα!
Ντραμερ ήταν ο Νίκος Τσιλογιάννης και βασικός τραγουδιστής οJo Michat (Έλληνας από το Λιβάνο), εξάδελφος του Ντέμη Ρούσου και του Δάκη.

Video Url

 

Πηγή: Notia.gr