Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει την δύναμη του στις εκλογές;

Οι ψηφοφόροι δεν δείχνουν να εγκρίνουν τις θέσεις που παίρνει ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Το μεταναστευτικό είναι ένα από αυτά αλλά και το πιο πολύπλοκο στο να βγάλει κανείς συμπεράσματα γιατί ο κόσμος δεν απαντά με ειλικρίνεια στις δημοσκοπήσεις.

Όλοι δείχνουν συμπόνοια στους μετανάστες, αλλά δεν είναι σίγουρο το αν έχουν την διάθεση πραγματικά να βοηθήσουν και δεν λέμε να τους δωρίσουν ένα από τα 50 σπίτια τους αλλά κάτι πιο απλό, 

 

Στο Twitter όπου η αντιπολίτευση έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος είναι ένα περίεργο μέσο και δεν επηρεάζει μάλλον ιδιαίτερα τους Έλληνες, απλά είναι εύκολο γιατί μπορείς να γράψεις τις χειρότερες βρισιές για τους αντιπάλους σου χωρίς καμία επίπτωση σε αντίθεση με το Facebook.

Ο Τσίπρας όμως δείχνει  να επιμένει στην στήριξη ενός μέσου που οι συντηρητικοί ψηφοφόροι του πιστεύουν ότι είναι απόλυτα υπεύθυνο για την μεγάλη πτώση του κόμματος.

Τα Μητσοτάκη γ  μπορεί να ικανοποιούν τον πυρήνα των φανατικών φίλων του, οι οποίοι είναι απίθανο να ξεπερνούν μονοψήφιο ποσοστό και διώχνουν όλους που ίσως δεν συμπαθούν τον Μητσοτάκη προς άλλα κόμματα.

Αν γίνουν για κάποιο λόγο τρίτες εκλογές τον Αύγουστο μπορεί η διαφορά μεταξύ δεύτερου και τρίτου κόμματος κάτω από ορισμένες συνθήκες να μειωθεί, αυτό α συνέβαινε βέβαια αν το τρίτο κόμμα είχε μία πιο έμπειρη και αποδεκτή ηγεσία από τις μάζες.

 

Να τι γράφουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις:

Ενδιαφέρον παρουσιάζει  η ανάλυση των φηψοφόρων με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν σε ποσοστό 70,5% ότι επιθυμούν μια κυβέρνηση συνεργασίας του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι 18,9%

Δηλαδή αυτό για μένα δείχνει ότι είναι πιο εύκολη η μετακίνηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ παρά το αντίθετο.