Πέθανε ο πρώην τραγουδιστής των Parliament-Funkadelic, Clarence “Fuzzy” Haskins

Ο πρώην τραγουδιστής του Parliament-Funkadelic, Clarence "Fuzzy" Haskins πέθανε σε ηλικία 81 ετών στις 17 Μαρτίου. Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από τους πρώην συνεργάτες του στα  συγκροτήματα Bootsy Collins και George Clinton.

«Προσευχές προς την οικογένεια και τους φίλους του Clarence ‘Fuzzy’ Haskins», έγραψε ο Collins στο Twitter. «Χάσαμε τη συχνότητά του σήμερα… Θα μας λείψεις φίλε μου, σύντροφο και αδερφέ ψυχή! Σε ευχαριστώ για την καθοδήγησή σου στα κουταβάκια μου.»

Ο Χάσκινς ήταν από νωρίς μέλος του doo-wop γκρουπ του Κλίντον, τους Parliaments, και έγινε ηγετικό χαρακτηριστικό της μπάντας όταν έγιναν Parliament και ξανά όταν o Κλίντον σχημάτισε τους Funkadelic που εστιάζει στη ροκ. έγινε σόλο τραγουδιστής στα τέλη της δεκαετίας του '70, κυκλοφορώντας το A Whole Nother Thang το 1976 και το Radio Active το 1978. Στη δεκαετία του '80 σχημάτισε μια σύνθεση Funkadelic με μερικούς πρώην συναδέλφους του αλλά χωρίς τον Κλίντον. Στη δεκαετία του '90, τέσσερα από τα πέντε πρωτότυπα συγκροτήματα των Parliament περιόδευαν ως Original P.

Ο Χάσκινς, ο οποίος πιστώνεται με τη συγγραφή ορισμένων κλασικών κομματιών των Funkadelic, συμπεριλαμβανομένων των "I Get a Thing" και "I Wanna Know if It's Good to You", έγινε τελικά ιεροκήρυκας, επιστρέφοντας στη μουσική περιστασιακά για να κυκλοφορήσει μουσική γκόσπελ. Εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame το 1997 και έλαβε ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement το 2019.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url