Πέθανε ο Bobby Caldwell, ερμηνευτής της γαλανομάτικης Soul με ωραία τραγούδια

Ο τραγουδιστής Bobby Caldwell, γνωστός για την  φωνή  με τα γαλανά μάτια, πέθανε μετά από μάχη με ασθένεια για αρκετά χρόνια 

Ο Μπόμπι, του οποίου η μεγαλύτερη επιτυχία είναι το κλασικό "What You Won't Do for Love", πέθανε στον ύπνο του την Τρίτη το βράδυ στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του.

Ο τραγουδιστής/τραγουδοποιός δεν μπορούσε να περπατήσει για περίπου 5 χρόνια, καθώς αντιμετώπισε επώδυνες κρίσεις νευροπάθειας και έναν σχισμένο τένοντα στον αστράγαλό του. Πέρυσι το περιβάλλον  του αποκάλυψε ότι ο Μπόμπι είχε κακή αντίδραση σε ένα συνταγογραφημένο αντιβιοτικό το 2017 -- λένε ότι προκάλεσε ρήξη του αχίλλειου τένοντα του, που οδήγησε στη νευροπάθεια.

Ο Caldwell είχε την επιτυχία του το 1978 ... όταν έφτασε στο top 10 του Billboard και έκανε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του να γίνει διπλά πλατινένιο.

Εάν είστε μιας συγκεκριμένης ηλικίας, γνωρίζετε κάθε γραμμή του "Do for Love" και το τραγούδι είναι τόσο ανθεκτικό που ακούτε κάποιον να το τραγουδάει σχεδόν κάθε σεζόν στο "American Idol" και το "The Voice".

Έχει επίσης διασκευαστεί από αμέτρητους καλλιτέχνες - συμπεριλαμβανομένων των Boyz II Men, Snoh ​​Aalegra και Michael Bolton - και ο Tupac Shakur το δοκίμασε σε μεγάλο βαθμό για το τραγούδι του, "Do For Love".

Ο Μπόμπι έγραψε επίσης τραγούδια για τους Neil Diamond, Al Jarreau, Roberta Flack και Boz Scaggs. Έγραψε ακόμη και την επιτυχία #1 του 1986, "The Next Time I Fall" για τους Amy Grant και Peter Cetera.

Ο Μπόμπι ήταν 71 ετών.

Video Url

 

Video Url