Πέθανε ο ντράμερ Jim Gordon, έπαιξε με Clapton, Derek and The Dominos, Tom Petty, Beach Boys κα, είχε σκοτώσει την μητέρα του

Ο Τζιμ Γκόρντον, ντράμερ των Wrecking Crew και μέλος του συγκροτήματος Derek and the Dominos του Έρικ Κλάπτον, ο οποίος διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια μετά τη δολοφονία της μητέρας του, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Το 1983, ο Γκόρντον δολοφόνησε τη μητέρα του σε ένα ψυχωτικό επεισόδιο. Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια έως ισόβια, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ σε καμία από τις ακροάσεις του για αποφυλάκιση. Από φέτος, εξέτιε την ποινή του στην Ιατρική Εγκατάσταση της Καλιφόρνια στο Βάκαβιλ, όπου πέθανε από φυσικά αίτια την Τετάρτη (15 Μαρτίου), όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος.

Γεννημένος Τζέιμς Μπεκ Γκόρντον στη Νότια Καλιφόρνια, άρχισε να παίζει ντραμς στις αρχές της εφηβείας του και γρήγορα απέκτησε τη φήμη ως ταλαντούχου και ευέλικτου μουσικού. H μεγάλη του επιτυχία ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 όταν προσλήφθηκε ως session drummer για τους The Everly Brothers.

Με μέντορά του τον θρυλικό ντράμερ Χαλ Μπλέιν, ο Γκόρντον έγινε μέλος της ομάδας μουσικών συνεδριάσεων γνωστών ως The Wrecking Crew και έπαιξε σε άλμπουμ όπως το Pet Sounds των The Beach Boys και το The Notorious Byrd Brothers των The Byrds.

Το 1970, ενώ συμμετείχε στις ηχογραφήσεις για το All Things Must Pass του George Harrison, ο Gordon σχημάτισε τους Derek and the Dominos μαζί με τους Eric Clapton, Carl Radle και Bobby Whitlock. Το βραχύβιο μπλουζ ροκ γκρουπ ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το μοναχικό τους άλμπουμ, Layla and Other Assorted Love Songs, πριν χωρίσει στις αρχές του 1971. Το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, το οποίο ο Γκόρντον συνέγραψε, θεωρείται ευρέως ένα από τα καλύτερα τραγούδια στη ροκ μουσική ιστορία.

Ο Γκόρντον πέρασε τη δεκαετία του 1970 δουλεύοντας με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των Tom Waits (The Heart of Saturday Night), Tom Petty (Tom Petty and the Heartbreakers), Frank Zappa (Apostrophe  Harry Nilsson (Nilsson Schmilsson). και Steely Dan (Pretzel Logic), μεταξύ πολλών άλλων.

Τον Ιούνιο του 1983, ο Γκόρντον επιτέθηκε και σκότωσε την 72χρονη μητέρα του, Όσα Μαρί Γκόρντον. Υποστήριξε ότι μια φωνή του είπε να τη σκοτώσει και στη συνέχεια διαγνώστηκε με οξεία σχιζοφρένεια. Ωστόσο, λόγω του νόμου περί παραφροσύνης της Καλιφόρνια, δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την παραφροσύνη ως άμυνα.

Video Url

 

Video Url