Πέθανε 58 ετών ο κιθαρίστας των Dark Angel, Jim Durkin

Ο Jim Durkin, ο ιδρυτής κιθαρίστας του thrash metal συγκροτήματος Dark Angel, πέθανε σε ηλικία 58 ετών. Τα θλιβερά νέα κοινοποίησε η σύζυγός του Annie στο Facebook.

Οι Dark Angel σχηματίστηκαν αρχικά το 1981 στο Downey της Καλιφόρνια, με το όνομα Shellshock πριν αλλάξουν το όνομά τους το 1983. Αν και δεν πέτυχαν ποτέ την επιτυχία άλλων thrash συγκροτημάτων από την Καλιφόρνια όπως οι Metallica και οι Slayer, οι Dark Angel θεωρούνται με μεγάλη επιρροή, ειδικά στην death metal. σκηνή.

Ο Durkin ήταν ενεργό μέλος των Dark Angel την εποχή του θανάτου του και ήταν το μόνο εναπομείναν αρχικό μέλος του συγκροτήματος. Το υπόλοιπο συγκρότημα αποτελείται από χρόνια μέλη Eric Meyer (κιθάρα), Gene Hoglan (τύμπανα), Mike Gonzalez (μπάσο) και Ron Rinehart (φωνητικά). Ο Χόγκλαν είναι επίσης γνωστός για το έργο του στους Testament και  Dethklok.

 

Αφού χώρισαν αρχικά το 1992, οι Dark Angel επανενώθηκα για μερικά χρόνια από το 2002 έως το 2005, πριν ξανασχηματιστούν το 2013 και παρέμειναν ενεργοί από τότε. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει τέσσερα στούντιο άλμπουμ, όλα μεταξύ 1985 και 1991, με το Darkness Descends του 1986 να θεωρείται κλασικό thrash όλων των εποχών. Πέρυσι, ο Hoglan είπε ότι οι Dark Angel εργάζονταν σε ένα νέο άλμπουμ για πιθανή κυκλοφορία του 2023.

Video Url

 

Video Url