Πέθανε ο David Lindley των Kaleidoscope

Πέθανε ο καταξιωμένος μουσικός και τραγουδοποιός από το  Claremont, David Lindley.

Ο Λίντλεϊ πέθανε  αφού φέρεται να ήταν σε κακή υγεία για αρκετούς μήνες. Ήταν 78.

Ήταν γνωστός για την εκπληκτική, ευρεία μουσικότητα του, γνώριζε δεκάδες έγχορδα όργανα και ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της παγκόσμιας μουσικής. Από τη χαρακτηριστική δουλειά του στο lap steel στους πρώιμους δίσκους του Jackson Browne, μέχρι τις δικές του εξερευνήσεις στη μουσική της Τουρκίας, της Μαδαγασκάρης, της Τζαμάικα και της Ελλάδας - για να αναφέρουμε μόνο μερικές μουσικές κουλτούρες που σπούδασε και κατέκτησε - ο Lindley έχει επηρεάσει αμέτρητους μουσικούς και τραγουδοποιούς σε όλο τον κόσμο. κόσμο για περισσότερες από πέντε δεκαετίες.

Γεννημένος στο Σαν Μαρίνο της Καλιφόρνια το 1944, ο επί μακρόν κάτοικος του Claremont ήταν πρώιμος σύντροφος ενός άλλου γίγαντα της μουσικής από το  Claremont, του αείμνηστου Chris Darrow (ο Lindley ήταν επίσης παντρεμένος με την αδελφή του Darrow, Joanie) στους Kaleidoscope. Αυτό το συγκρότημα κυκλοφόρησε τέσσερις δίσκους μεταξύ 1966 και 1970 και βοήθησε να τεθούν οι βάσεις για αυτό που θα γινόταν γνωστό ως World Music.

 

Αφού άφησε τους Kaleidoscope, έγινε ένας περιζήτητος μουσικός στούντιο, συνεργαζόμενος με τους Bob Dylan, Linda Ronstadt, Leonard Cohen, Dolly Parton, Rod Stewart και Warren Zevon και πολλούς άλλους.

Αλλά ο Lindley είναι πιο άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Jackson Browne, ο οποίος τον βοήθησε να έρθει πιο κοντά στην mainstream μουσική, ξεκινώντας με το "For Everyman" του 1973. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 η ανερχόμενη, μελωδική lap steel slide κιθάρα του Lindley ήταν ξαφνικά παντού, καθώς ο Browne σημείωσε μια σειρά από επιτυχίες, όπως τα "These Days", "Redneck Friend", "The Pretender", "Running on Empty", “The Load Out/Stay,” και “That Girl Could Sing.”

 

 

Ο Lindley κυκλοφόρησε επίσης περισσότερους από δώδεκα σόλο δίσκους, με πιο πρόσφατο το "Big Twang" του 2008. Το συγκρότημα του El Rayo X έφτασε στο νούμερο 34 στα charts του Billboard το 1981 με το ριμέικ του "Mercury Blues", σημειώνοντας το υψηλότερο σινγκλ του στα charts ως σόλο καλλιτέχνης.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url