Αλέξης Τσίπρας, έχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου

Τσίπρας: «Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του»
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε: «έχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου, εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη».

Μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία και ερωτηθείς για την υπόθεση Πολάκη και τις πολιτικές αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως εκείνος κρίνει «το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας».

«Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου, αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο Μητσοτάκης έλεγε συμμορίτες δημοσιογράφους»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, λέγοντας ότι θέλει να είναι απόλυτα σαφής και δίκαιος στις κρίσεις του, ανέφερε χαρακτηριστκά: «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν που, από βήματος της Βουλής, αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν είδα να υπάρχει η ίδια αντίδραση».

Και προσέθεσε: «Ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί απέναντι στην κυρία Τουλουπάκη, λέγοντας ότι ‘θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή’. Δεν είδα να υπάρχει καμία αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ούτε να κινείται προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε, «θα λύσει τα όποια προβλήματα – παραφωνία στη δημόσια έκφραση, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του».

Και σημείωσε πως «η θέση μας είναι ότι θα έρθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου, για να δημιουργήσουμε θεσμούς αξιοκρατίας, λογοδοσίας, διαφάνειας, ελευθερίας, όχι για να εκδικηθούμε, ούτε για να γκρεμίσουμε».

«Ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού»
«Επιβεβλημένη η απόφαση Τσίπρα», αναφέρει η ανακοίνωση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή Πολάκη, στην οποία επισημαίνεται πως είναι «ομόφωνη» η εισήγηση στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια.

Και τονίζεται πως «θα κριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα».