Πέθανε ο οργανίστας των Atlanta Rhythm Section, Dean Daughtry

Πέθανε ο Dean Daughtry, ο keyboardist και συνιδρυτής του Atlanta Rhythm Section. Ήταν 76.

Ο θάνατος του μουσικού επιβεβαιώθηκε από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος, Steve Stone, ο οποίος είπε ότι ο Daughtry – καταγωγή από το Kinston της Αλαμπάμα, πέθανε από φυσικά αίτια την Πέμπτη στο Huntsville.

Το soft-rock συγκρότημα είχε μια τακτική παρουσία στο ραδιόφωνο στα τέλη της δεκαετίας του '70 με τις επιτυχίες "So Into You" και "Imaginary Lover" –τα οποία συνέγραψε ο Daughtry– 

Ενώ οι ARS είναι γνωστό ότι είναι ένα συγκρότημα με επίκεντρο την κιθάρα, απλώς ακούστε τις ηχογραφήσεις και θα συνειδητοποιήσετε τη συμβολή που έφερε ο Dean στο συγκρότημα. Από την πρώτη συγχορδία του "So Into You" και την εισαγωγή στο "Imaginary Lover, άφησε το αποτύπωμά του στις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος», έγραψε το γκρουπ. "Για 49 χρόνια δεν έχασε ποτέ μια συναυλία, μέχρι που η υγεία του τον ανάγκασε να αποσυρθεί πριν από μερικά χρόνια, περιορίζοντας τον στόχο των 50 ετών. 

Πριν σχηματίσει τους ARS το 1971, όπου παρέμεινε το μοναδικό συνεπές μέλος του συγκροτήματος μέχρι να αποσυρθεί το 2020, ο Daughtry έπαιζε πλήκτρα στα συγκροτήματα Classics IV και The Candymen,  Αντίστοιχα, και συχνά έπαιζε ως backing συγκρότημα για τον Roy Orbison.

Οι Daughtry και άλλοι σύντροφοι των Candymen, Rodney Justo, Barry Bailey και Robert Nix, καθώς και το πρώην μέλος των Classics IV, J.R. Cobb Jr., ενώθηκαν με τον τεχνικό μπασίστα Paul Goddard για να σχηματίσουν τους ARS στο προάστιο Doraville της Ατλάντα.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url