Οι Guns N’ Roses μήνυσαν εταιρία όπλων για την χρήση του ονόματός τους

Wikimedia Commons / Ed Vill

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η εταιρία Texas Guns and Roses παραπλανεί σκόπιμα τους πελάτες, ώστε να πιστέψουν ότι δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το συγκρότημα.

Οι Guns N' Roses στέλνουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης όπλων για αναζήτηση νέου ονόματος. Εκ μέρους του συγκροτήματος, ο Axl Rose έχει καταθέσει μήνυση κατά της Texas Guns and Roses, ισχυριζόμενος ότι το όνομα του καταστήματος σκόπιμα στοχεύει να μπερδέψει τους πελάτες της ώστε να πιστέψουν ότι δημιουργήθηκε σε συνεργασία ή τουλάχιστον με την άδεια, του συγκροτήματος.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για τους Guns N’ Roses, δεδομένης της φύσης της επιχείρησης του εναγόμενου», αναφέρει η μήνυση, σύμφωνα με το USA Today. «Οι Guns N’ Roses, εύλογα, δεν θέλουν να συνδεθούν με τον κατηγορούμενο, έναν πωλητή πυροβόλων όπλων. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πολιτικές απόψεις που σχετίζονται με τη ρύθμιση και τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων, οι οποίες μπορεί να είναι διχαστικές σε πολλούς καταναλωτές των ΗΠΑ».

Το 2016, ο μπασίστας των Guns N' Roses, Duff McKagan, έγραψε μια στήλη για το Vice ζητώντας αυστηρότερους ελέγχους στο ιστορικό των πελατών σχετικά με τις διαδικτυακές αγορές όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Έλεγχοι ιστορικού για όλες τις πωλήσεις όπλων; Οπωσδήποτε. Ποιο είναι το επιχείρημα εναντίον αυτού; Απαγόρευση AK-47 και άλλα παρόμοια; Μάλλον καλή ιδέα, σωστά; Ποιος τα χρειάζεται;» έγραψε. «Είμαι απλά ένας κανονικός τύπος, ούτε «υπέρ» ούτε «κατά» των όπλων… και καταλαβαίνω και σέβομαι το δικαίωμα να φέρω όπλα, αλλά υπάρχουν κάποιοι από εσάς που πιστεύουν ακόμη ότι διατηρούμε αυτό το δικαίωμα σε περίπτωση που η κυβέρνησή μας επιτεθεί με κάποιο τρόπο;»

Το κατάστημα όπλων που λειτουργεί από το Jersey Village του Τέξας κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα Texas Guns and Roses το 2016, έχοντας κατατεθεί αρχικά το 2014. Το ηλεκτρονικό κατάστημα πουλάει τέσσερις παραλλαγές από μπουκέτα τριαντάφυλλων μαζί με πιστόλια, ημιαυτόματα όπλα και άλλα. Η μήνυση αναφέρει ότι «ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι πουλά τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια» σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το όνομα του, αν και δεν έχει εγγραφεί επίσημα ως ανθοπωλείο.

Ο Axl Rose και ο αρχικός κιθαρίστας Tracii Guns, ο οποίος συνίδρυσε το γκρουπ και διατηρεί ακόμη επώνυμη σχέση με το όνομα του συγκροτήματος, φέρεται να ανακάλυψαν την ύπαρξη του καταστήματος τον Οκτώβριο του 2019 και ζήτησαν την παύση της λειτουργίας του τον Φεβρουάριο του 2020. Δεν έλαβαν απάντηση, με αποτέλεσμα να καταθέσουν αίτηση στο γραφείο ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ για ακύρωση του εμπορικού σήματος Texas Guns and Roses.

Η εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι «το μεγαλύτερο διαδικτυακό εμπορικό κέντρο πυροβόλων όπλων και αξεσουάρ της Αμερικής», έχει στη διάθεσή της 18 ημέρες για να υποβάλει απάντηση στην καταγγελία, η οποία ζητά επίσης αποζημίωση για ζημιές, δικηγορικές αμοιβές και έξοδα αγωγής.

«Δεν υπήρξε ποτέ σύγχυση. Αυτή είναι μια προσπάθεια να γιγαντωθούν τα έξοδα έτσι ώστε να μας κλείσουν», απάντησε ο δικηγόρος του καταστήματος David Clark στο City News Service. «Ο πελάτης μας πουλάει μεταλλικά κιβώτια για όπλα και λουλούδια και κανείς δεν μπερδεύεται. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαστε το συγκρότημα ή ότι υπάρχει κάποια σχέση με αυτούς. Θα απαντήσουμε στην μήνυση».