Πλησιάζει το φινάλε για τον θρύλο του ποδοσφαίρου Πελέ. Σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Βραζιλίας

Copyright Instagram @pele

Ένα μήνυμα από τον Πελέ δείχνει ότι παραμένει «ήρεμος και θετικός» μετά τις αναφορές ότι βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής του. Ο Πελέ δήλωσε ότι η παρακολούθηση της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τα μηνύματα υποστήριξης του δίνουν ενέργεια.

Το νοσοκομείο έβγαλε μια ανακοίνωση λέγοντας ότι είναι «σταθερός» και εξακολουθεί να λαμβάνει θεραπεία, χωρίς όμως να δεν διευκρίνισε τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

«Φίλοι μου, θέλω να είστε όλοι ήρεμοι και θετικοί», είπε ο Πελέ σε μια δήλωση στο Instagram. «Είμαι δυνατός, με πολλές ελπίδες και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έχω λάβει.

«Έχω μεγάλη πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από εσάς σε όλο τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και βλέποντας επίσης τη Βραζιλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ (πραγματικό όνομα Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο) μπήκε σε μονάδα ανακουφιστικής αγωγής σε νοσοκομείο της Βραζιλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο 82χρονος Πελέ οδήγησε τη Βραζιλία σε τρία πρωταθλήματα Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1958, το 1962 και το 1970 και τελείωσε την καριέρα του με τη New York Cosmos. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 σημείωσε δύο γκολ στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Σουηδία.

 

Ο Πελέ νοσηλεύεται για καρκίνο του παχέος εντέρου και έχει επίσης λοίμωξη του αναπνευστικού. Νοσηλεύτηκε την Τρίτη για  «επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας». Ο καρκίνος εντοπίστηκε πέρυσι, σύμφωνα με δήλωση του Νοσοκομείου του Σάο Πάολο, ανέφερε η εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

Παρά τη σοβαρή κατάστασή του, ο Πελέ είπε νωρίτερα στους 2,8 εκατομμύρια οπαδούς του στο Twitter ότι αισθανόταν καλά μετά από ένα αφιέρωμα στην καριέρα του στο Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί αυτήν τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Φίλοι μου, είμαι στο νοσοκομείο και κάνω τη μηνιαία επίσκεψή μου», έγραψε στο Twitter. «Είναι πάντα καλό να λαμβάνεις θετικά μηνύματα όπως αυτό. Ευχαριστώ το Κατάρ για αυτό το αφιέρωμα και όλους όσους μου έστελναν θετικές σκέψεις»

Ο Πελέ θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Σκόραρε 643 γκολ σε 659 επίσημους αγώνες για τη βραζιλιάνικη Σάντος και 77 φορές σε 92 αγώνες για την εθνική ομάδα της χώρας του.

Η ανακουφιστική αγωγή χρησιμοποιείται συνήθως σε ασθενείς με μια ανίατη ασθένεια για να νοιώσουν όσο το δυνατόν πιο άνετα.