1 χρόνος χωρίς την Christine McVie των Fleetwood Mac

Σε ηλικία 79 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η τραγουδίστρια Christine McVie. Έγραψε και τραγούδησε μερικά από τα πιο διάσημα κομμάτια του συγκροτήματος Fleetwood Mac.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή ειρηνικά σε ένα νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η προσωπική σχέση του Buckingham και της Nicks και ο γάμος των McVies διαλύθηκαν (ο τελευταίος λόγω της σχέσης της Christine με τον διευθυντή φωτισμού του γκρουπ) κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του "Rumours".  Το άλμπουμ κυκλοφόρησε περισσότερα από 19 εκατομμύρια αντίτυπα στις Η.Π.Α. Η Christine McVie σημείωσε τις δύο πιο ηλιόλουστες επιτυχίες της συλλογής, το «Don’t Stop» (Νο. 3) και το «You Make Loving Fun» (Νο. 9). Το "Rumours" έλαβε ένα Grammy ως άλμπουμ της χρονιάς το 1978.

Αν και το συγκρότημα δεν έφτασε ποτέ κοντά στο να επιτύχει τα εμπορικά επιτεύγματα της κορύφωσής του του ’77, κράτησε μαζί ως μια πλατινένια ηχογράφηση και περιοδεία μέχρι τη δεκαετία του ’90. Η ΜακΒί έγραψε και τραγούδησε αρκετά από τα πιο σημαντικά σινγκλ επιτυχίας των τελευταίων ημερών του γκρουπ:

«Think About Me» (από το «Tusk» του 1979, Νο. 20). "Hold Me" (από το "Mirage" του 1982, Νο. 4); και «Little Lies» (από το «Tango in the Night» του 1987, Νο. 4). Το τελευταίο τραγούδι συνέγραψε ο δεύτερος σύζυγος της McVie, Eddy Quintela (με τον οποίο χώρισε το 2003).

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 και του '90 έγινε μάρτυρας μιας άλλης περιόδου αστάθειας στους Fleetwood Mac με τις αναχωρήσεις τόσο του Μπάκιγχαμ όσο και της Νικς για σόλο καριέρα. Κατόπιν αιτήματος του Μπιλ Κλίντον, ο οποίος χρησιμοποίησε το «Don’t Stop» ως θεματικό τραγούδι της προεδρικής του εκστρατείας το 1992, η σύνθεση της δεκαετίας του '70 ανασυντάχθηκε για να ερμηνεύσει το τραγούδι στην εναρκτήρια χορό του Κλίντον το 1993.

Ωστόσο, η McVie αποφάσισε να αποχωρήσει από μια περιοδεία το 1994 και, μετά την κυκλοφορία του στούντιο άλμπουμ «Time» του 1995 και του πενταπλατίνας ζωντανού σετ «The Dance» του 1997, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το συγκρότημα, επικαλούμενη έναν κλιμακούμενο φόβο. της πτήσης.

Η McVie υπήρξε τραγουδίστρια των Fleetwood Mac, ενός από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών με πωλήσεις εκατομμυρίων δίσκων, ενώ έγραψε μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια τους, μεταξύ αυτών του "Little Lies", του "Everywhere", του "Don't Stop", του "Say You Love Me" και του "Songbird".

Video Url

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το άλμπουμ τους "Rumours" που κυκλοφόρησαν το 1977, βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας με τους δίσκους με τις περισσότερες πωλήσεις, αφού ξεπέρασε τα σαράντα εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

 

Video Url

 

Η Christine Perfect, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν αρχικά μέλος των Chicken Shack, παντρεύτηκε τον μπασίστα των Fleetwood Mac, John McVie και ξεκίνησε ως Christine McVie στο συγκρότημα το 1971, ενώ έφυγε από αυτό μετά από 28 χρόνια κοινής πορείας και συνεργασίας το 1998. Επέστρεψε το 2014.

Video Url

 

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια ανέφερε πως "θα θέλαμε όλοι να κρατήσουν την Christine στις καρδιές τους και να θυμούνται τη ζωή ενός απίστευτου ανθρώπου και σεβαστού μουσικού που αγαπήθηκε παγκοσμίως"

Video Url