Πέθανε 65 ετών η Kymberly Herrin, το μοντέλο που έπαιζε στο βίντεο του Legs των ZZ Top

Αιτία θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί. Νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στο Santa Barbara News-Press απλώς ανέφερε ότι «έφυγε ειρηνικά» στις 28 Οκτωβρίου.

Μετά την αποφοίτησή της από το γυμνάσιο το 1975, η Herrin άρχισε να ακολουθεί μια καριέρα μοντέλου. Η αγαλματένια ξανθιά κόσμησε τα εξώφυλλα πολλών περιοδικών, συμπεριλαμβανομένου του τεύχους Μαρτίου 1981 του Playboy, στο οποίο ανακηρύχθηκε «Γυναίκα του Μήνα».

Δύο χρόνια αργότερα, οι ZZ Top θα κυκλοφορούσαν το εξαιρετικά επιτυχημένο άλμπουμ τους Eliminator. Τα μουσικά βίντεο για τα "Gimme All Your Lovin" και "Sharp Dressed Man" περιελάμβαναν μια τριάδα όμορφων γυναικών, που γενικά αναφέρονται ως τα κορίτσια των  ZZ Top. 

«Ήμουν στο Λος Άντζελες για πάρτι με μερικούς φίλους. Ξύπνησα αργά. Είχα κρυώσει», θυμάται η Herrin σε μια συνέντευξη του 2013. «Έλεγξα τον αυτόματο τηλεφωνητή μου στη Σάντα Μπάρμπαρα και είδα την κλήση  [ZZ Top]. Να είσαι εκεί σήμερα και είχα μια ώρα. ντύθηκα αμέσως.»

Το μοντέλο έσπευσε στην οντισιόν της και –χωρίς τα παραδοσιακά στιλάτα ρούχα και μακιγιάζ της– έκανε με διαφορετικό τρόπο εντύπωση στο συγκρότημα.

«Φώναξαν το όνομά μου και γνώρισα τα αγόρια της μπάντας», θυμάται η Herrin. «Ζήτησα συγγνώμη για την εμφάνισή μου. Μετά ρώτησα αν κάποιος είχε μεταλλικό νερό — ή καλύτερα, μια μπύρα. Πρέπει επίσης να διψούσαν. Βγήκε η μπύρα και αρχίσαμε να μιλάμε για τα πάντα—μοτοσικλέτες, τσίλι, Santa Barbara… Ήταν πολύ ωραία παιδιά. Τα καταφέραμε."

 

Η Herrin θα παίξει στο  "Legs", εξασφαλίζοντας έναν εντυπωσιακό ρόλο ως η ξανθιά με τα κόκκινα Το βίντεο έγινε βασικό στο MTV, κερδίζοντας το πρώτο VMA για το καλύτερο ομαδικό βίντεο το 1984.

Η Herrin φέρεται να διατηρούσε επαφή με τον frontman των ZZ Top, Billy Gibbons, μετά το γύρισμα και περιστασιακά ερχόταν στο συγκρότημα στα παρασκήνια σε συναυλίες, όταν οι δρόμοι τους διασταυρώνονταν. Οι ZZ Top αργότερα την επανέφεραν για το βίντεο στο σινγκλ τους "Sleeping Bag" του 1985.

Η δημοτικότητα του μουσικού βίντεο "Legs" βοήθησε τΗν Herrin να εξασφαλίσει περαιτέρω αξιοσημείωτη δουλειά, συμπεριλαμβανομένων μερών στις ταινίες Romancing the Stone, Road House και Beverly Hills Cop II. Το μοντέλο είχε επίσης μια αξέχαστη εμφάνιση στο Ghostbusters, παίζοντας ένα ονειρεμένο φάντασμα που εμφανίζεται πάνω από τον χαρακτήρα του Dan Aykroyd, τον Ray.

Video Url

 

Έπαιζε και σ' αυτό το βίντεο 

Video Url

 

Video Url