Ανοίγει ξανά το Μινιόν, το θρυλικό πολυκατάστημα στην Ομόνοια

Το γνωστό πολυκατάστημα της παλιάς Αθήνας που ξυπνά όμορφες μνήμες στους παλιούς και συνδέθηκε με τις γιορτινές αγορές των οικογενειών και όχι μόνο, ανοίγει ξανά τις πόρτες του. 

Το Μινιόν, ήταν το θρυλικό πολυκατάστημα που είχε πρώτο την ιδέα να φέρει έναν Άγιο Βασίλη για να μοιράζει δώρα στα παιδιά. 

Για πολλά χρόνια το όνομα του συνδέθηκε με την έξαρση του εμπορίου, την οικονομική ευημερία των Ελλήνων. Σημείο αναφοράς στο κέντρο έδινε ζωή στην πόλη και χρώμα, ειδικά κατά την περίοδο των εορτών.

Η Ιστορία τού Μινιόν ταυτίζεται επί πολλές δεκαετίες με εκείνη της Αθήνας. Μεγάλωνε όσο μεγάλωνε κι η πόλη και ταυτόχρονα ήταν εκείνο που έφερνε κάθε λογής δώρο των νέων καιρών.

Τώρα το Μινιόν θα γίνει και πάλι ένα σύγχρονο, πολυώροφο πολυκατάστημα, το οποίο θα βάλει και αυτό το λιθαράκι του για να αναβαθμιστεί εκ νέου η Ομόνοια, να γίνει δηλαδή, σε ένα μεγάλο βαθμό, όπως τη δεκαετία του 1980.

Το νέο Μινιόν σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του μέσα στο 2023.

Ωστόσο, ο ιδρυτής του, ο Ιωάννης Γεωργακάς, δεν θα είναι εκεί για να το δει, καθώς απεβίωσε το 2002 σε ηλικία 90 ετών.

 Η επιλεχθείσα αρχιτεκτονική πρόταση δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Τα προσχέδια στις φωτογραφίες ανήκουν στο αρχιτεκτονικό γραφείο DIVERCITY που κατέθεσε πρόταση χωρίς να σημαίνει ότι είναι αυτή που θα υλοποιηθεί.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί με την έκδοση της άδειας.

Φωτογραφία: Divercity Architects

Φωτογραφία: Divercity Architects

 

minion 44322

minion 85432

Έμεινε στην ιστορία, έγινε σύμβολο των παιδικών μας χρόνων... Το Μινιόν για τους περισσότερους Αθηναίους άνω των 30 χρόνων δεν είναι απλά ένα πολυκατάστημα...

 

minion 75432

Διαφήμιση πολυκαταστήματος Μινιόν στην Ελληνική τηλεόραση το 1989...

Video Url

 

35 4 thumb large

Εδώ φιλοξενεί τα παιδιά των 80s στο πολυκατάστημα της Πατησίων με πολλά παιχνίδια , δώρα και εκπλήξεις για τα Χριστούγεννα του 1982...