Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας.

 

 

Γεννημένος στον Πειραιά το 1944, ο Κωνστανίνος Τζούμας μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα.

 

Video Url

 

Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ».

 

Τον είχε στοιχειώσει επίσης η ιδέα ενός ιεραποστόλου που καταβαραθρώνει τον δράκουλα (για δράκουλα είχε επιλέξει ένα παιδί της γειτονιάς με μεγάλα μάτια). Σε ηλικία 15 ετών έχασε τη μητέρα του. Αρχισε να βγαίνει τα βράδια, να χορεύει ροκ εντ ρολ, να αλητεύει, να μαθαίνει μπιλιάρδο και την τέχνη της επιβίωσης. Οταν ανακοίνωσε στον πατέρα του πως ήθελε να γίνει ηθοποιός, εκείνος απάντησε: «Για νέο μού το λες; Το έχω καταλάβει». Σπούδασε υποκριτική στη σχολή Θεοδοσιάδη και, όταν πια το 1971 ταξίδεψε έως το Μανχάταν συμμετέχοντας σε περιοδεία με τη Ζουζού Νικολούδη, αποφάσισε να μείνει μόνιμα εκεί, μέχρι και το 1975.

 

Έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία, τα «Ως εκ θαύματος» (2008), «Complete Unknown»(2009) και «Πανωλεθρίαμβος» (2010).

Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: Γλυκιά Συμμορία, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927, Ακροπόλ, Οι απέναντι, Ρεμπέτικο, «Happy day» και Ο δράκουλας των Εξαρχείων. Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, «Εγώ δεν…» και Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος.

Από την ταινία «ο Δράκουλας των Εξαρχείων»
Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: Οι Απαράδεκτοι, Οι Τρεις Χάριτες, Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι.