Φεύγει στην Κύπρο ο Αλκίνοος Ιωανίδης, στο καλό, ευχαριστούμε για όλα, αλλά η Ελλάδα που σε έκανε αυτό που είσαι δεν είναι μόνο ο Μπέος

Δεν συμφωνούμε με τις δηλώσεις του Αλκίνοου Ιωαννίδη που επιλέγει την πολιτική για να εκδηλώσει τα συναισθήματα του για μια χώρα που τον έκανε αυτό που είναι κατηγορώντας την στην ουσία για τις επιλογές της που δεν συνάδουν προφανώς με τις δικές του κομματικές επιλογές.

Τον εκτιμώ τα μέγιστα σαν καλλιτέχνη, όμως οι δηλώσεις του για την χώρα μου είναι ντροπιαστικές και δεν αλλοιώνουν βέβαια την εκτίμηση μου γι' αυτόν σαν καλλιτέχνη που πριν μερικές μέρες μας δήλωσε ότι η μητέρα του είναι από την Θεσσαλονίκη, άρα είναι μισός Έλληνας.

Καλό είναι να προσεγγίζουμε το κοινό μας για να παρακολουθεί τις συναυλίες μας, αλλά όχι βρίζοντας την Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Μπέος, ο Μητσοτάκης ή ο άγνωστος μελλοντικός  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ή ο πρώην πρόεδρος του, ή οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, η Ελλάδα  είναι όλοι εμείς που όπως όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη πέφτουμε θύματα της φύσης, που μπορεί να παίρνουν μεγαλύτερη έκταση, πάλι από λάθη όλων μας με μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βέβαια στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Τα λόγια του Αλκίνοου Ιωαννίδη στη συναυλία
"Έρχομαι από την καταιγίδα. Έρχομαι από την λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο, από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γιοφύρια, από τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- "ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!". Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν, όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν.

Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη. Έρχομαι από τη λάσπη. Και σας ευχαριστώ, που μετά από τις έντονες μέρες και νύχτες, είστε εδώ για να στήσουμε μαζί μια ηλεκτρική γιορτή πάνω στην καταστροφή, και εκτός τόπου και χρόνου. Καλώς βρεθήκαμε, καλή μοιρασιά αδέρφια".

Σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι θα μετακομίσει οικογενειακώς στην Κύπρο όπου και γεννήθηκε από Ελληνοκύπριο πατέρα και μητέρα γεννημένη στην Θεσσαλονίκη.