Από τους μουσικούς μας θησαυρούς, η Μαρίζα Κωχ μας γράφει για το Η Μουσική κι εγώ

Η ιστορία της Μαρίζας στο Ελληνικό τραγούδι την φέρνει να έχει μία σημαντική συνεισφορά σε όλα αυτά που ακούσαμε εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.

Το όνομα της αυτόματα παραπέμπει σε αγαπημένες στιγμές από την ζωή μας γεμάτες από Ελληνικό χρώμα με αναφορές στην παράδοση, τα νησιά μας, τις θάλασσες μας, τα πάντα που συνθέτουν αυτό το παζλ που ονομάζεται Ελλάδα και είναι ο τόπος μας, ο τόπος που γεννηθήκαμε, αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε με καλλιτέχνες όπως η Μαρίζα και αυτήν την πορεία θα ακολουθήσουμε μέχρι το τέλος.

Η Μαρίζα είναι μία από τις πολλές φωνές μας που έχουν δεχθεί τις πιέσεις μου εδώ και αρκετούς μήνες να συμμετάσχουν σ' αυτή την έρευνα που νομίζω ότι είναι όνειρο ζωής για όλους μας που είχαμε ή έχουμε ακόμα μια σχέση με την μουσική.

Μερικές φορές θυμώνω, όπως πρόσφατα που σε μήνυμα μου έγραψα ότι πιο εύκολο είναι να πάρω απαντήσεις από τα μεγάλα ξένα αστέρια, όπως ο Springsteen, o Jagger, o Elton John κα .

 

Video Url

 

Όμως με πνίγει το δίκιο, τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα , μπορεί να είμαι λάθος και να μην χρειάζεται να μάθουν οι νέοι γιατί τα είδωλα μας αγάπησαν σαν παιδιά την μουσική και όχι ένα γ.. παιχνίδι στο κινητό, όπως τα σημερινά, κανείς δεν μπορεί να με καταλάβει, μόνο η γυναίκα μου, η οποία όμως παράλληλα μου λέει ζεις στον κόσμο σου και ο Πετρίδης που ξέρει ότι έχω δίκιο, όμως δεν θα βγει να με στηρίξει, γιατί δεν θα έπαιρνε τηλέφωνο για κανένα λόγο να ζητήσει κάτι από κάποιον, όπως και η γυναίκα μου με την οποί έχουν γεννηθεί ημερολογιακά την ίδια μέρα και ήλθαν σε μένα.

 

Video Url

 

Και η Μαρίζα που με καταλαβαίνει σε σημαντικό βαθμό έχει γεννηθεί ημερολογιακά την ίδια μέρα με τον Δημήτρη μας, γι' αυτό ίσως έχουμε μια επαφή.

Video Url

 

Βλέπω ότι είσαι επίμονο παιδί και σκέφτηκα με δυο λόγια να σε ξεθυμώσω. 

Λοιπόν Κώστα μου, από τα παιδικά μου χρόνια κατάλαβα ότι το να τραγουδώ - κι όση ώρα τραγουδώ - ήταν και είναι οι ελεύθερες ώρες της ζωής μου. Με αυτήν την δύναμη μπήκα στο τραγούδι και η αγάπη μου για ελευθερία ήταν η δύναμή μου για να το υπηρετήσω έως τώρα. Αξιώθηκα την αγάπη του κόσμου και την τίμησα με το να βάλω πάνω απ΄όλα την χαρά  της αγάπης και της επικοινωνίας και γι αυτό έμεινα μακριά από την διασκέδαση. Πιστεύω αυτό να σου απαντάει σε πολλές ερωτήσεις.

Video Url

 

Σου στέλνω την αγάπη μου και την ευχή να μην κουραστείς να αγωνίζεσαι για το κοινό καλό.

Με την πίστη ότι η μουσική είναι η μεγάλη μας δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής που επιβάλλουν όλες οι εποχές.

Video Url