Η Ηρώ απαντά στις ερωτήσεις του από τις 4 στις 5

Απαντά η Ηρώ

Τι θα συμβούλευες ένα έφηβο-η που θα ήθελε να ασχοληθεί με την μουσική σήμερα;

Πιστεύω ότι διανύουμε πια την εποχή που όσο περισσότερα προσόντα έχει ένας νέος, τόσο πιο εύκολη είναι η πρόσβαση στο όνειρο του. Γιατί η πρόσφορα είναι πλέον μεγάλη όποτε υπάρχει και η δυνατότητα της επιλογής. Από την άλλη, συστήνω ανεπιφύλακτα πολύ καλές δημόσιες σχέσεις (όπως τουλάχιστον νοούνται στην Ελλάδα) ανοιχτά αφτιά και κλειστό στόμα.

Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν ή απαξιώνουν την μουσική;

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Με άλλα λογία η τεχνολογία βοηθάει ώστε να φτάνει η πληροφορία πολύ πιο γρήγορα εάν βεβαία αναζητούμε την πληροφορία γιατί κατά κάποιο τρόπο κι αυτό κατευθυνόμενο είναι… από την άλλη όταν το «έργο» έχει σάρκα και οστά, όπως το βινύλιο ‘η το cd έστω, οα ακροατής συμμετέχει με όλες τις αισθήσεις, την αφή την μυρωδιά, την όραση, την ακοή κι αυτό ενεργοποιεί πολύ πιο βαθιά προσέγγιση και έναν σεβασμό. Παύει να είναι προϊόν που «καταλύεται»  με το πάτημα ενός κουμπιού.

Video Url

 

Είναι ζωντανό το λαϊκό μας τραγούδι, κι αν ναι έχει μέλλον;

Το λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα θα είναι πάντοτε σύγχρονο γιατί η κουλτούρα των Ελλήνων έχει βαθύ δέσιμο με την ιστορία του και τους πρόγονους του γιατί ακόμα τα «σύμβολα» έχουν αξία σε αυτή τη χώρα. Τώρα βεβαία η αλλοίωση του λαϊκού ακούσματος δεν είναι πάρα ο προσδιορισμός του πολιτισμού μας που φθίνει και ισοπεδώνεται με πρωτοφανή αγριότητα δίνοντας στην θέση του σε ένα απροσδιόριστο εμπλουτιστικό «φαίνεσθε» που δεν είναι πάρα ένας καταναλωτισμός «πειναλέων».

Είναι ζωντανό το ροκ, κι αν ναι έχει μέλλον;

Είναι στάση ζωής το ροκ , είναι η επανάσταση, είναι η αντίδραση, είναι το παράπονο και ο θύμος. Είναι άρρηκτα δεμένο με τη νεολαία, αλλά αποκτάει πια μόνιμο αγγλικό στίχο, μιας και ο ελληνικός μοιάζει πια παρωχημένος και πολίτικα αναχρονιστικός, σχεδόν ρετρό. Ο αγγλικός στίχος κρατάει τα πράγματα σε μια ισορροπία με το «μέλλον» και τον εκσυγχρονισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι η ξενομανία μας δεν έλλειψε ποτέ σ’ αυτή τη χώρα.

5 άλμπουμ ή τραγούδια που είναι πάντα στις προτιμήσεις σου

Δεν υπάρχει πάντα. Η 28 χρονη θητεία μου στο τραγούδι μου έμαθε ότι δεν υπάρχει ούτε ποτέ ούτε πάντα. Για όλους μας υπάρχει μια πορεία και εάν θέλεις, το χρέος της εξέλιξης μας είναι να προχωράμε να αλλάζουμε. Αλλιώς τι νόημα έχει η τέχνη για εμάς; Μεγαλώνουμε και μαζί μας αλλάζει η εικόνα της κοινωνίας και των ανθρώπων. Η καθημερινή παρατήρηση μας οδηγεί σε νέα συμπεράσματα ή στη πιστοποίηση των παλιών. Κι αυτό επηρεάζει αναπότρεπτα και την μουσική μας.

Μόνο στην κλασική μουσική μπορώ να βρω μια σιγουριά. Στο 2ο και 3οκονσερτο του Ραχμανινοφ πχ. Όλα τα αλλά είναι σε μια διαρκή αλλαγή.

Ποιον εν ζωή σήμερα άνθρωπο στον πλανήτη μας θα ήθελες να γνωρίσεις;

Την Barbra Streisand φυσικά και τον joshGroban.

Η αγαπημένη σου ταινία;

Πράσινες τηγανιτές τομάτες

Αγαπημένη σου τοποθεσία στην Ελλάδα; 

Όλη η Ελλάδα

Αγαπημένο σου φρούτο;

 

Όλα τα φρούτα…

Video Url

 

Είσαι ένας από το περίπου 1.000.000 που μας παρακολουθεί κάθε μέρα από 145 χώρες του πλανήτη μας. Αγαπάς την μουσική και έχεις την δυνατότητα; στηρίζεις.... Σημασία έχει η χειρονομία όχι το αν είναι 1 ή 100 ευρώ, δείχνει πως  νοιάζεσαι γι' αυτό που κάνουμε.

Δυνατότητα επιλογής από 9 μουσικά ψηφιακά μας βιβλία. apotis4stis5@yahoo.com (Pay Pal)

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036

EUROBANK GR1002603940000130200197486

ALPHA BANK GR7601401010101002310247659

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR9401720410005041089155483