Όταν τον γνώρισα ήτανε πια μεγάλος. Εγώ έκανα τη θητεία μου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό των Ενόπλων στην Κατεχάκη κι εκείνος ερχόταν να ηχογραφήσει την εκπομπή με μουσική από οπερέτες που τού είχαν αναθέσει. Μίμης Κατριβανος.
Είχε γεννηθεί το 1906. Στα χρόνια τού ‘30, ήταν από τους γνωστότερους συνθέτες τού μουσικού θεάτρου. Είχε κάνει οπερέτα το «Φυντανάκι» τού Παντελή Χόρν και είχε δώσει πολλά τραγούδια στις επιθεωρήσεις τής εποχής. Ιδιαίτερα αγαπήθηκαν τα τραγούδια τού κρασιού που είχε γράψει. «Σαν πιω κρασί ζαλίζομαι», «Πιες γλυκό κρασί δεν ειν’ ντροπή», αλλά και πολλά άλλα ακόμη. «Έλα μια νύχτα να αλητέψουμε», «Αν ξαναγύριζεςς στην αγκαλιά μου», «Γαμπίτσα αφράτη και ροζέ», είχε γράψει τότε μέχρι και τον ύμνο τού Παναθηναϊκού, τού οποίου ήταν ένθερμος οπαδός. Αλλά ακόμη και το 1953, η Ρένα Βλαχοπούλου στην σκηνή και η Εύα Στυλ στους δίσκους τραγουδούσαν κάτι άλλο δημοφιλές δικό του: «Τώρα βρέξε όσο θες, είναι τόσο συμπαθές ν’ αγαπάς με τής βροχούλας το σεγκόντο». Ενώ την ίδια περίπου εποχή στην Βρετανία ο Αλ Μαρτίνο, που θα τον θυμάστε σαν μαφιόζο τραγουδιστή στην ταινία «Ο νονός», ερμήνευε σε δίσκο στα αγγλικά «The story of Tina», δηλαδή τα περίφημα «Δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες» που ο Μίμης Κατριβάνος είχε γράψει το 1945 σε στίχους Κώστα Κιούση. Όμως δικό του, αλλά λιγότερο γνωστό, είναι και το τραγούδι που έχουμε τώρα εδώ. Ο Κατριβάνος το έγραψε το 1947 για την τανία «Τα παιδιά τής Αθήνας».
Μια παραγωγή τού Ηλία Περγαντή με σενάριο Ίωνα Νταϊφά, σκηνοθεσία Τάκη Μπακόπουλου και με διαλόγους τού Τίμου Μωραϊτίνη. Ηθοποιο: Έλλη Λαμπέτη, αυτή ήταν η δεύτερη ταινία της, Γιάννης Αποστολίδης, Άννα Ραυτοπούλου, Χριστόφορος και Μερόπη Νέζερ, Ανδρέας Φιλιππίδης και Δέσπω Διαμαντίδου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Καζής και Νίκος Φιλιππόπουλος. Η ταινία αναφέρεται σε μια νεανική ομάδα σαλταδόρων τής Κατοχικής Αθήνας και το τέλος της ιστορίας, είναι ευτυχές. Ντουμπλαρισμένη από την Δανάη Στρατηγοπούλου, η ερωτευμένη Έλλη Λαμπέτη τραγουδά «Ήταν γραμμένο στη ζωή να σε γνωρίσω». Το 1987 το ηχογράφησε σε δίσκο και η Αρλέτα. Ο Μίμης Κατριβάνος πέθανε το 1972, σκόνταψε σ' ένα σκαλί τού Σταθμού των Ενόπλων καθώς έφευγε μετά την ηχογράφηση τής εκπομπής του και πέφτοντας τραυματίστηκε θανάσιμα.