Μισό αιώνα μετά, η δικαίωση του πατέρα του Κώστα Ζουγρή

Πέθανε 95 ετών ο Δημήτρης Ζάχος – Θρύλος του δημοτικού τραγουδιού

 

Όταν ήμουν παιδί ο πατέρας μου Γιώργος συνήθιζε να ακούει κάθε μεσημέρι από το Α' Πρόγραμμα το ημίωρο πρόγραμμα με τα δημοτικά τραγούδια με την ίδια προσήλωση που εγώ άκουγα το Αμερικάνικο τοπ 40. Είχε γεννηθεί σε ένα μικρό χωριό στα σύνορα Αρκαδίας και Ηλείας που λέγεται Ελαία, δίπλα στον ποταμό Ερύμανθο, ένα χωριό από αυτά που θα πρέπει να κατοικούσαν σύμφωνα με τους συγγραφείς στην αρχαιότητα οι Θεοί της μυθολογίας και παρέμενε πάντα πιστός του δημοτικού μας τραγουδιού. Νο 1 στις προτιμήσεις του ο Δημήτρης Ζάχος που πέθανε σε ηλικία 95 ετών.

 

dimitris zaxos

Μισό αιώνα μετά, σε ένα site που 'έστησε΄' αρχικά ο εγγονός του Γιώργος και ολοκλήρωσε ο εγγονός του Δημήτρης, ο θάνατος του αγαπημένου του τραγουδιστή Δημήτρη Ζάχου, επισκίασε σε απήχηση ακόμα και τον θάνατο κορυφαίων μεγάλων αγγλόφωνων τραγουδιστών.

 

https://apotis4stis5.com/epikairotita/37039-pethane-o-dimitris-zaxos-thrylos-tou-dimotikoy-tragoudioy

 

Ο Δημήτρης Ζάχος ήταν από τους πρωτοπόρους στο είδος του, αλλά κι εκείνος που ενέταξε τα δημοτικά τραγούδια στις ασπρόμαυρες ταινίες.
Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του γνωστού Έλληνα τραγουδιστή. Ο λόγος για τον θρυλικό τραγουδιστή του δημοτικού τραγουδιού, Δημήτρη Ζάχο.

 

 

 

 

Ο Δημήτρης Ζάχος ήταν από τους πρωτοπόρους στο είδος του, αλλά κι εκείνος που ενέταξε τα δημοτικά τραγούδια στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες.

 

 

 

 

Το καλοκαίρι του 2018 είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό, ενώ λίγες ημέρες αργότερα κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του στο Μάτι Αττικής, όπου διέμενε με τα παιδιά και τα εγγόνια του.Ο Ζάχος διέγραψε μια τεράστια και λαμπρή πορεία στο χώρο του δημοτικού τραγουδιού και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερες ερμηνευτές του.

 

Κώστας Ζουγρής

 

 

 

 

 

 

 

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'