Δεν είχα ακόμα ξεπεράσει το σοκ από την πρώτη τηλεοπτική μου εμπειρία, όταν χτύπησε και πάλι το τηλέφωνο. Η Ίρις Χαραμή, που με είχε βγάλει στην εκπομπή της με το ζόρι, είχε φροντίσει να διαφημίσει το ντεμπούτο μου σε ένα σωρό κόσμο. «Δείτε την εκπομπη.
Ο Γιώργος δεν ήθελε να βγεί στην τηλεόραση, αλλά στο τέλος τον κατάφερα». Η πρώτη που σαν καλή φίλη ανταποκρίθηκε ήταν η Έλλη Ευαγγελίδου. Εκείνη είχε ξεκινήσει την εκπομπή «Για σάς κυρία μου» στο ΕΙΡΤ και η Ίρις την διαδέχθηκε, όταν η Έλλη ως Σύγχρονη Εύα μετακόμισε στον σταθμό της ΥΕΝΕΔ. Γλυκιά, πολιτισμένη, ευγενική και πάντα διαβασμένη, η Έλλη είχε μεγάλη απήχηση. Ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες περσόνες της νεογέννητης ελληνικής τηλεόρασης. Και να που τώρα με εκείνη μιλούσα στο τηλέφωνο.
Θέλω να κάνουμε και μαζί μια εκπομπή για την γυναίκα και το τραγούδι, μού είπε. Χθες που σε είδα με την Ίριδα ήσουν πολύ καλός. Εκείνη την εποχή μέναμε με την Έλλη στην ίδια γειτονιά, έτσι συναντηθήκαμε στο σπίτι της. Αφού τα είπαμε για ώρα, είδα την Έλλη κάπως σκεπτική. «Είναι μεγάλο θέμα και δεν χωράει σε μία εκπομπή. Θα το μοιράσουμε σε τρεις». Αποκλείεται να το εννοεί, σκέφθηκε το καχύποπτο μυαλό μου, όμως η Έλλη ό,τι έλεγε πάντα το εννοούσε. Οι δύο φωτογραφίες που σας δείχνω είναι από την πρώτη εκπομπή. Μαζί μας στο στούντιο και μια αγαπημένη τραγουδίστρια, η Ζωίτσα Κουρούκλη.
Ακριβώς την επομένη της μετάδοσης, μού τηλεφώνησε ο Δημήτρης Ποντίκας, γνωστός τότε τηλεοπτικός παραγωγός. Σε είδα στην εκπομπή της Έλλης χθές και θέλω να μού κάνεις τις «Χρυσές φωνές» που ξεκινώ στην ΥΕΝΕΔ, μού είπε. Τού εξήγησα πως εκκρεμούσε μια υποτροφία της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας που είχα κερδίσει και πως για 4 μήνες θα έπρεπε να λείψω απ' την Ελλάδα. Ο Δημήτρης έδωσε την εκπομπή στον Γιάννη Κακουλίδη.
Δεν θυμάμαι ποια τραγουδίστρια φιλοξένησε η Σύγχρονη Εύα στην δεύτερη εκπομπή που κάναμε μαζί εκείνο τον χειμώνα, στην τρίτη πάντως καλεσμένη ήταν η Μίλλυ Καραλή, ποu τότε λεγόταν σκέτα Μίλλυ. Εδώ με είδε ο Νίκος Μαστοράκης και το άλλο πρωί μού τηλεφώνησε για να μού προτείνει και αυτός συνεργασία. Σε είδα, κάνεις γκελ, μού είπε. Μα δεν ξέρω την τηλεόραση, τού απάντησα. Ξέρεις όμως το ραδιόφωνο και θα δεις πόσο θα σε βοηθήσει, ξαναείπε. Ωστόσο, επέμεινα εγώ, έχω κερδίσει και μια Ολλανδική υποτροφία που εκκρεμεί και θα χρειαστεί ίσως να φύγω.
Πήγαινε τότε στην Πρεσβεία να ρωτήσεις και μού λες. Ο κύριος που με εξυπηρέτησε στην Πρεσβεία της Ολλανδίας ήταν πολύ σαφής. Δυστυχώς η προθεσμία είχε λήξει. Την υποτροφία σας την έχουν θάψει απ' το ΕΙΡΤ, μού εξήγησε. Ε, λοιπόν, κάθε εμπόδιο για καλό, έτσι δεν λένε; Νομίζω πως πράγματι ισχύει! Γιατί με παραγωγό και δάσκαλο τον Νίκο Μαστοράκη ξεκίνησα λίγο μετά στην ΥΕΝΕΔ, την πρώτη μου προσωπική σειρά εκπομπών με τίτλο «Η μουσική γράφει Ιστορία».
Ήταν 1973.