Classic Albums : Whitesnake - Lovehunter (1979)

Photo by Wikimedia Commons

Η ουσιαστική αρχή της σπουδαίας πορείας των Whitesnake με το Lovehunter του 1979

Ο David Coverdale είχε αποδείξει γρήγορα πως θα γινόταν κάτι πολύ παραπάνω από απλός αντικαταστάτης του Ian Gillan, στους Deep Purple. Με ένα εξαιρετικό παρουσιαστικό, κινησιολογία, σεξ απίλ, ο Coverdale θα γινόταν άμεσα ένας από τους καλύτερους frontmen της γενιάς του. Χρειαζόταν απλά το προσωπικό του "όχημα". Οι Whitesnake είναι γεγονός και τα πρώτα δείγματα μουσικής είναι πολύ θετικά. Το ντεμπούτο Trouble είναι ένα πραγματικά καλό album, με το ομώνυμο και το Take me with you να ξεχωρίζουν αμέσως. Τα υπόλοιπα τραγούδια δεν υστερούν, ωστόσο ο προσωπικός ήχος φαίνεται πως δεν έχει σχηματιστεί ακόμα εντελώς. Το Lovehunter του 1979 θα απαντήσει και σε αυτό το ερώτημα.

Πρόκειται για το δεύτερο studio album των Whitesnake και σηματοδοτεί εξέλιξη στον ήχο, καθώς το blues rock των προηγούμενων προσπαθειών σκληραίνει αισθητά, χωρίς φυσικά να παραλείπεται η αντίστοιχη αισθητική. Αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικό εξελικτικό βήμα για το γκρουπ, ενώ αρχίζει να φαίνεται και το άστρο του Bernie Marsden, του βασικού μαζί με τον Coverdale υπαίτιου για την επιτυχία της πρώτης περιόδου των Whitesnake. Το προκλητικό εξώφυλλο θα σταθεί αντικείμενο συζήτησης για ένα διάστημα αλλά σήμερα, τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η συζήτηση αυτή μοιάζει περιττή και η μουσική έχει μείνει κλασική για το είδος της.

Το Lovehunter θα μπορούσε να ορίσει υπό μία έννοια ένα είδος, καθώς είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό album πολύ σκληρού blues rock. Η κιθάρα τείνει αδιαμφισβήτητα προς το hard rock, αλλά η αισθητική και η τεχνοτροπία παραμένει bluesy σε μεγάλο βαθμό, προς τέρψιν πολλών rockers εκείνης της εποχής. Ο καθένας έχει σίγουρα τα αγαπημένα του τραγούδια από το δίσκο, ωστόσο κατά κοινή ομολογία το "Walking in the Shadow of the Blues" είναι το hit του album.

Tracklist :
1. Long Way from Home
2. Walking in the Shadow of the Blues
3. Help Me Thro' the Day
4. Medicine Man
5. You 'n' Me
6. Mean Business
7. Love Hunter
8. Outlaw
9. Rock 'n' Roll Women
10. We Wish You Well

 

 
Tags