Red Rose Speedway-PaulMcCartney & Wings (1973)

Το Red Rose Speedway είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του βρετανοαμερικανικού ροκ συγκροτήματος Wings, αν και πιστώνεται στο "Paul McCartney and Wings". Κυκλοφόρησε μέσω της Apple Records στις 30 Απριλίου 1973, ενώ προηγήθηκε το βασικό σινγκλ της, η μπαλάντα "My Love". Συμπεριλαμβάνοντας το όνομα του ΜακΚάρτνεϊ στο τίμημα του καλλιτέχνη, το σινγκλ και το άλμπουμ έσπασαν την παράδοση των προηγούμενων δίσκων των Wings. Η αλλαγή έγινε με την πεποίθηση ότι η μη εξοικείωση του κοινού με το συγκρότημα ήταν υπεύθυνη για την αδύναμη εμπορική απόδοση του ντεμπούτου άλμπουμ του 1971 Wild Life.

Πριν ηχογραφήσουν το άλμπουμ, οι Wings στρατολόγησαν τον βασικό κιθαρίστα Henry McCullough και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους single, "Give Ireland Back to the Irish", το οποίο απαγορεύτηκε από το BBC για το πολιτικό του μήνυμα. Οι ηχογραφήσεις για το άλμπουμ πραγματοποιήθηκαν το 1972 σε πέντε στούντιο ηχογράφησης στο Λονδίνο. Το συγκρότημα ηχογράφησε επίσης τα σινγκλ εκτός άλμπουμ "Mary Had a Little Lamb", "Hi, Hi, Hi" και "Live and Let Die", το τελευταίο από τα οποία κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1973. Αρχικά είχε προγραμματιστεί ως διπλό άλμπουμ, συμπυκνώθηκε σε ένα ενιαίο LP κατόπιν αιτήματος της EMI. Η εταιρεία πίστευε ότι το υλικό δεν ήταν αρκετά υψηλού επιπέδου και είχε υπόψη τις μέτριες πωλήσεις των δύο πρώτων σινγκλ των Wild Life και Wings. Τα μέλη McCullough και Denny Laine αργότερα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την επιλογή των τραγουδιών στο single album.

Το Red Rose Speedway έφτασε στο νούμερο 5 στο UK Albums Chart και στο νούμερο 1 στο Billboard Top LPs & Tape chart στις ΗΠΑ, ενώ το "My Love" έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100 των ΗΠΑ. Αν και είχε εμπορική επιτυχία, το άλμπουμ είχε μικτή ανταπόκριση από κριτικούς μουσικής, με αρκετούς κριτικούς να θεωρούν τα τραγούδια ασήμαντα και μέτρια. Δεκαετίες αργότερα, συνεχίζει να λαμβάνει μικτές κριτικές. Το άλμπουμ επανεκδόθηκε το 1987 και το 1993 με μπόνους κομμάτια και έγινε remaster το 2018 ως μέρος της συλλογής αρχείων Paul McCartney. Το remaster του 2018 περιλαμβάνει την ανακατασκευασμένη διπλή LP έκδοση του άλμπουμ.

Video Url

 

Video Url