Heart Like a Wheel-Linda Ronstadt (1974)

Το Heart Like a Wheel είναι το πέμπτο σόλο στούντιο άλμπουμ της Linda Ronstadt, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1974. Ήταν το τελευταίο άλμπουμ της Ronstadt που κυκλοφόρησε από την Capitol Records. Την εποχή της ηχογράφησης, η Ronstadt είχε ήδη μετακομίσει στην Asylum Records και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ εκεί. Ωστόσο, λόγω συμβατικών υποχρεώσεων, το Heart Like a Wheel κυκλοφόρησε από το Capitol

Το Heart Like a Wheel έφτασε στην κορυφή του Billboard 200, και έγινε το πρώτο της νούμερο ένα άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βασικό σινγκλ μια διασκευή του "You're No Good" της Dee Dee Warwick έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100. Στα 18α Ετήσια Βραβεία Grammy, το άλμπουμ ήταν υποψήφιο για Άλμπουμ της Χρονιάς, ενώ η εκδοχή της για το "I Can Το 't Help It If I'm Still In Love with You" κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Κάντρι Φωνητική Ερμηνεία, Γυναικεία.

Θεωρείται ευρέως ως το επαναστατικό άλμπουμ της Ronstadt. επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για να εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης το 2013. Το άλμπουμ τοποθετήθηκε επίσης στην αναθεωρημένη έκδοση του 2020 της λίστας 500 Καλύτερων Άλμπουμ Όλων των Εποχών του Rolling Stone.

Το Heart Like a Wheel έγινε το πρώτο άλμπουμ του Ronstadt που έφτασε στην πρώτη θέση στο Billboard Top 200 άλμπουμ και πέρασε τέσσερις εβδομάδες στο νούμερο 1 του Billboard Country Album chart στις αρχές του 1975. "You're No Good", το πρώτο single από η δισκογραφική εταιρεία, έφτασε στο νούμερο 1 στο Billboard's Hot 100. Μια διασκευή του "When Will I Be Loved" των Everly Brothers πέρασε δύο εβδομάδες στο νούμερο 2 στο Hot 100 τον Ιούνιο του 1975 και έφτασε στο νούμερο 1 στο τσαρτ σινγκλ του Cash Box Pop και στο τσαρτ Hot Country Songs. Το τραγούδι των Buddy Holly & the Crickets, "It Doesn't Matter Anymore", εμφανίστηκε επίσης στα τσαρτ Pop, Adult Contemporary και Country.

Video Url

 

Video Url