Selling England By The Pound-Genesis (1973)

Από τα πιο αγαπημένα άλμπουμ του γκρουπ στην περίοδο που ήταν τραγουδιστής ο Peter Gabriel.

Το Selling England by the Pound είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού progressive rock συγκροτήματος Genesis , που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1973 από την Charisma Records. Έφτασε στο Νο. 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Νο. 70 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα σινγκλ από το άλμπουμ, " I Know What I Like (In Your Wardrobe) ", κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1974 και έγινε η πρώτη επιτυχία του συγκροτήματος στα 30 καλύτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο του 1973 μετά την περιοδεία που υποστήριξε το προηγούμενο άλμπουμ, Foxtrot (1972). Η μπάντα διέθεσε ένα σύντομο χρονικό διάστημα για να γράψει νέο υλικό, το οποίο κάλυπτε μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της αγγλικής λαϊκής κουλτούρας και της αυξημένης αμερικανικής επιρροής, η οποία αντικατοπτρίστηκε στον τίτλο. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, το γκρουπ ξεκίνησε περιοδεία, όπου έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τους θαυμαστές.

Οι κριτικοί και τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος έχουν εκφράσει μικτές απόψεις για το άλμπουμ, αν και ο κιθαρίστας Steve Hackett είπε ότι είναι ο αγαπημένος του δίσκος Genesis. Η φήμη του έχει βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, εμφανιζόμενη σε διάφορες κατατάξεις των καλύτερων progressive rock άλμπουμ με κριτική και ψήφο από θαυμαστές.

Συνέχισε να πουλάει και έχει λάβει χρυσή πιστοποίηση από τη Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία και την Ένωση Βιομηχανίας Ηχογράφησης της Αμερικής . Έγινε remaster για CD το 1994 και το 2007. Αρκετά από τα κομμάτια του άλμπουμ έγιναν αγαπημένα των θαυμαστών και εμφανίστηκαν ως τακτικό μέρος του live setlist του συγκροτήματος στη δεκαετία του 1980.

 

Video Url