Εμπιστευτικό, από την ιστορία της μουσικής: Back To Black-Amy Winehouse

Το "Back to Black" είναι ένα τραγούδι της Αγγλίδας τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Amy Winehouse, που κυκλοφόρησε στις 30 Απριλίου 2007 από την Island Records ως το τρίτο σινγκλ από το δεύτερο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ της με το ίδιο όνομα (2006).

Το τραγούδι γράφτηκε από τους Winehouse και Mark Ronson και την παραγωγή του τελευταίου. Το «Back to Black» εμπνεύστηκε από τη σχέση της Winehouse με τον Blake Fielder-Civil, ο οποίος την είχε αφήσει για μια πρώην φίλη του.

Το "Back to Black" έλαβε παγκόσμια αναγνώριση από τους κριτικούς της μουσικής, οι οποίοι γενικά επαίνεσαν τον ήχο του που βασιζόταν σε γκρουπ κοριτσιών από τη δεκαετία του 1960. Συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστες του έτους και του τέλους της δεκαετίας με τα καλύτερα στη μουσική και θεωρήθηκε περαιτέρω ως ένα από τα χαρακτηριστικά τραγούδια της Winehouse.

Έφτασε στο νούμερο οκτώ στο UK Singles Chart στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι το τρίτο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις της Winehouse στη χώρα αυτή.

Πολλοί καλλιτέχνες ηχογράφησαν διασκευές του τραγουδιού. κυρίως, η Beyoncé και ο André 3000 το κάλυψαν για το soundtrack της κινηματογραφικής μεταφοράς του 2013 του μυθιστορήματος The Great Gatsby (1925).

 

Video Url