Έγιναν γνωστά σαν τραγούδια από άλμπουμ: “Space Truckin’” Deep Purple

Το Machine Head του 1972 θα συνεχίσει να γίνεται ο δίσκος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και τον πιο εντυπωσιακό δίσκο του γκρουπ. Αυτό οφειλόταν, εν πολλοίς, στην επιτυχία της κιθάρας στο «Smoke on the Water». Το "Smoke on the Water" ήταν ένα από τα τέσσερα σινγκλ που κυκλοφόρησαν από το άλμπουμ. Τα άλλα ήταν τα "Highway Star", "Lazy" και "Never Before." Τώρα, το Machine Head έχει μόνο επτά κομμάτια, τέσσερα από τα οποία ήταν σινγκλ.

Αλλά το "Highway Star" αξίζει περισσότερο, όπως και το "Lazy". Το "Never Before" δεν είχε ακριβώς την ίδια διάρκεια ζωής με τα άλλα. Το τελευταίο κομμάτι του δίσκου βρήκε το δρόμο του στο ράφι και παραμένει μέχρι σήμερα. Το "Space Truckin" ήταν ο βασικός άξονας των ζωντανών συναυλιών του συγκροτήματος και συμπεριλήφθηκε και στις τρεις συλλογές των μεγαλύτερων επιτυχιών τους.

Τα τριάντα δευτερόλεπτα έναρξης του κομματιού είναι μια βροντερή δύναμη από το όργανο του Jon Lord, το μπάσο του Roger Glover, την κιθάρα του Ritchie Blackmore και το drumkit του Ian Paice. Οι διαστημικοί στίχοι του τραγουδιστή Ian Gillan και το φαλτσέτο που ραγίζει γυαλί κάνουν το "Space Truckin'" έναν από τους σπουδαίους δρόμους Ταξιδέψτε με σινγκαλόνγκ ροκ όταν κάποιος βρεθεί να χορεύει γύρω από τη βόρεια και να κάνει διαστημικό φορτηγό γύρω από τα αστέρια.

 

Video Url