New Year's Day-U2

New Year's Day-U2

Το "New Year's Day" είναι ένα τραγούδι του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος U2. Είναι το τρίτο κομμάτι στο άλμπουμ τους War του 1983 και κυκλοφόρησε ως το βασικό σινγκλ του άλμπουμ τον Ιανουάριο του 1983. Με στίχους γραμμένους για το Πολωνικό κίνημα Αλληλεγγύης, το "New Year's Day" καθοδηγείται από το χαρακτηριστικό μπάσο του Adam Clayton και το πιάνο και την κιθάρα των Edge. . Ήταν το πρώτο επιτυχημένο σινγκλ του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έφτασε στο νούμερο 10, και ήταν επίσης η πρώτη του διεθνή επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 9 στη Νορβηγία, στο νούμερο 11 στο ολλανδικό Top 40, στο νούμερο 17 στη Σουηδία και στο νούμερο 53 στο Billboard Hot 100. στις Ηνωμένες Πολιτείες, και έγινε το πρώτο σινγκλ του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ.

Το 2004, το τραγούδι κατατάχθηκε στην 427η θέση στη λίστα του Rolling Stone με τα "500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών". Συμπεριλήφθηκε επίσης στο Pitchfork 500.

Το εξώφυλλο του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει μια φωτογραφία του Peter Rowen, ο οποίος μεγάλωσε κοντά στον βασικό τραγουδιστή του συγκροτήματος Bono στην Ιρλανδία.

 

 

https://www.popup.gr/