I Heard It Through The Grapevine-Marvin Gaye

I Heard It Through The Grapevine-Marvin Gaye

Η ερμηνεία του Marvin χωρίς τη συνοδεία οργάνων πραγματικά είναι αξιοπρόσεκτη για τις φωνητικές του δυνατότητες.

Οι Miracles ήταν οι πρώτοι που ηχογράφησαν το τραγούδι το 1966,  αλλά η εκδοχή τους κυκλοφόρησε μόλις τον Αύγουστο του 1968 όταν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ τους Special Occasion .

Η έκδοση του Marvin Gaye ήταν η δεύτερη που ηχογραφήθηκε, στις αρχές του 1967, αλλά η τρίτη που κυκλοφόρησε. Τοποθετήθηκε στο άλμπουμ του In the Groove του 1968 , ενάμιση χρόνο αργότερα, όπου κέρδισε την προσοχή των ραδιοφωνικών τζόκεϊ, και ο ιδρυτής της Motown, Berry Gordy , συμφώνησε τελικά να κυκλοφορήσει ως single τον Οκτώβριο του 1968, όταν πήγε στο κορυφή του Billboard Pop Singles chart για επτά εβδομάδες από τον Δεκέμβριο του 1968 έως τον Ιανουάριο του 1969 και ξεπέρασε την εκδοχή των Gladys Knight & the Pips ως το μεγαλύτερο σινγκλ της εταιρείας Motown (Tamla).

Η ηχογράφηση Gaye έχει γίνει έκτοτε ένα αναγνωρισμένο κλασικό soul. Το 1998 το τραγούδι εισήχθη στο Grammy Hall of Fame για "ιστορική, καλλιτεχνική και σημαντική" αξία. Το 2004, τοποθετήθηκε στην 80η λίστα του Rolling Stone των 500 κορυφαίων τραγουδιών όλων των εποχών , και στη συνέχεια κατατάχθηκε ξανά στην 81η θέση το 2010. Το 2021, κατατάχθηκε στην 119η θέση. Και στην αναμνηστική τεσσαρακοστή επέτειο του τεύχους Billboard Hot 100 του περιοδικού Billboard τον Ιούνιο του 2008, το "Grapevine" του Marvin Gaye κατατάχθηκε εξηκοστή πέμπτη.

Εκτός από το ότι κυκλοφόρησε αρκετές φορές από καλλιτέχνες της Motown, το τραγούδι έχει ηχογραφηθεί από μια σειρά μουσικών συμπεριλαμβανομένου του Creedence Clearwater Revival , που έκανε μια ενδεκάλεπτη ερμηνεία για το άλμπουμ τους του 1970, Cosmo's Factory .

Το I Heard It Through the Grapevine είναι ένα κλασικό τραγούδι.

 

 

και η πρώτη ερμηνεία από τους Miracles

 

 

https://www.popup.gr/