Bridge Over Troubled Water-Simon and Garfunkel (1970)

Bridge Over Troubled Water-Simon and Garfunkel (1970)

1970, Νο 1 στις ΗΠΑ για 6 εβδομάδες

Ένα τραγούδι που είναι το ακριβώς αντίθετο από τον ήχο που επικρατεί στην εποχή μας. Τα φωνητικά τους έχουν επηρεάσει πολλούς καλλιτέχνες, Αν υπάρχει παράδεισος, τέτοια τραγούδια θα ακούνε.

Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1970 ως το δεύτερο σινγκλ από το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, Bridge over Troubled Water (1970). Η σύνθεση έγινε από τον Paul Simon και την παραγωγή των Simon & Garfunkel και Roy Halee .

Το "Bridge over Troubled Water" περιλαμβάνει βασικά φωνητικά από τον Art Garfunkel και μια συνοδεία πιάνου επηρεασμένη από την γκόσπελ μουσική , με παραγωγή σε στυλ " Wall of Sound ".  Ήταν το τελευταίο τραγούδι που ηχογραφήθηκε για το άλμπουμ, αλλά το πρώτο ολοκληρώθηκε. Η ενορχήστρωση, που παρέχεται από τους Wrecking Crew , ηχογραφήθηκε στην Καλιφόρνια, ενώ τα φωνητικά των Simon και Garfunkel ηχογραφήθηκαν στη Νέα Υόρκη. Ο Simon ένιωσε ότι ο Garfunkel έπρεπε να τραγουδήσει σόλο, μια πρόσκληση που ο Garfunkel αρχικά αρνήθηκε. [10] Ο μουσικός του Session, Larry Knechtel , παίζει πιάνο, με τον Joe Osbornπαίζοντας μπάσο κιθάρα και ο Χαλ Μπλέιν στα ντραμς.

Το τραγούδι κέρδισε πέντε βραβεία στα 13α ετήσια βραβεία Grammy το 1971, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Grammy για την εγγραφή της χρονιάς και του τραγουδιού της χρονιάς . Είναι το πιο επιτυχημένο σινγκλ των Simon & Garfunkel και συχνά θεωρείται το χαρακτηριστικό τραγούδι τους . βρέθηκε στην κορυφή του αμερικανικού Billboard Hot 100 chart για έξι εβδομάδες, και έφτασε επίσης στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία. Έφτασε στην πρώτη πεντάδα σε άλλες οκτώ χώρες, πουλώντας τελικά πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έγινε ένα από τα τραγούδια με τις περισσότερες ερμηνείες του 20ου αιώνα, διασκευασμένο από πάνω από 50 καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Elvis Presley , Aretha Franklin και Johnny Cash ..

Βρίσκεται στην 66η θέση στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών του Rolling Stone .