Maniac-Michael Sembello

Maniac-Michael Sembello

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 15 Απριλίου 1983, o Michael Sembello γεννήθηκε 17 Απριλίου 1954

Το " Maniac " γράφτηκε από τον Dennis Matkosky και τον ερμηνευτή της, Michael Sembello . Η αρχική ιδέα για το τραγούδι ήρθε στον Matkosky ενώ παρακολουθούσε ένα ρεπορτάζ ειδήσεων για έναν κατά συρροή δολοφόνο, το οποίο ενέπνευσε φρικτούς στίχους στους οποίους αυτός και ο Sembello επεκτείνονταν αφού βρήκαν μια ταινία τρόμου του 1980 με το ίδιο όνομα .

Όταν ο σκηνοθέτης του Flashdance, Adrian Lyne συνδέθηκε με το demo του τραγουδιού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο μουσικός επόπτης του Phil Ramone ζήτησε στίχους πιο κατάλληλους για την ιστορία μιας χορεύτριας και συνεργάστηκε με τον Sembello για την παραγωγή μιας νέας έκδοσης για το soundtrack.

Η νέα ηχογράφηση χρησιμοποιήθηκε για μια σκηνή στην οποία η πρωταγωνίστρια Alexandra Owens προπονείται αυστηρά στο σπίτι.

Αφού η ταινία έγινε έκπληξη επιτυχία, δημιουργήθηκε ένα μουσικό βίντεο χρησιμοποιώντας σκηνές από την ταινία και άρχισε να προβάλλεται στο καλωδιακό κανάλι MTV τον Μάιο του 1983, που συνέπεσε με την κυκλοφορία του single . Το τραγούδι πέρασε δύο εβδομάδες στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 και απέδωσε καλά σε πολλές χώρες. Επειδή το βίντεό της προβλήθηκε εκτενώς στο MTV και το Flashdance έγινε η τρίτη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 1983 στις ΗΠΑ, το Χόλιγουντ άρχισε να βλέπει τα μουσικά βίντεο ως έναν κερδοφόρο τρόπο για την προώθηση ταινιών.

Το τραγούδι έριξε τον Sembello στο προσκήνιο για πρώτη φορά με προσωπικές εμφανίσεις για την προώθηση του και μάλιστα κέρδισε τον Matkosky και τον ίδιο ένα Grammy για τη σύνθεσή τους.

Συμπεριέλαβε το "Maniac" στο ντεμπούτο του άλμπουμ , αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα έβγαζε ένα παρόμοιο τραγούδι μόνο και μόνο για να επωφεληθεί από την επιτυχία του και ότι ήθελε ο κόσμος να ξεχάσει την επιτυχία του και να επικεντρωθεί στο τελευταίο του υλικό.

Οι διασκευές του τραγουδιού εμφανίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, και μια ηχογράφηση ενός DJ που ραπάρει σε ένα remix πέρασε 10 εβδομάδες στο νούμερο 1 στην Ιρλανδία το 2000 και έγινε το πέμπτο σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

 

Βραβείο όσκαρ για το Flashdance