Summer In The City - Lovin' Spoonful

Summer In The City - Lovin' Spoonful

Κυκλοφόρησε στις 4 Ιουλίου το Καλοκαίρι του 1966... Έφθασε στο No 1 τον Αύγουστο...

Το " Summer in the City " γράφτηκε από τους John Sebastian , Mark Sebastian και Steve Boone . Κυκλοφόρησε ως single τον Ιούλιο του 1966 και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ Hums of the Lovin' Spoonful αργότερα εκείνο το έτος. Το σινγκλ ήταν το πέμπτο των Lovin' Spoonful που έσπασε την πρώτη δεκάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το μόνο που έφτασε στο Νο. 1.

Αποκλίνοντας από τον πιο ελαφρύ ήχο του συγκροτήματος, η ηχογράφηση διαθέτει πιο σκληρό ροκ στυλ. Οι στίχοι διαφέρουν από τα περισσότερα τραγούδια για το καλοκαίρι, θρηνώντας τη ζέστη, αντιπαραθέτοντας τη δυσάρεστη ζεστασιά και τον θόρυβο της ημέρας με την ανακούφιση που προσφέρει η δροσερή νύχτα, η οποία επιτρέπει την έναρξη της νυχτερινής ζωής.

Ο Τζον Σεμπάστιαν ξαναδούλεψε τους στίχους και τη μελωδία του "Summer in the City" από ένα τραγούδι που έγραψε ο έφηβος αδελφός του Μαρκ. Ο Boone συνέβαλε στη γέφυρα του τραγουδιού ενώ ήταν στο στούντιο. Οι Lovin' Spoonful ηχογράφησαν το "Summer in the City" σε δύο συνεδρίες στο 7th Avenue Studio της Columbia Records στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο του 1966.

Ο Erik Jacobsen παρήγαγε τις συνεδρίες με τη βοήθεια του μηχανικού Roy Halee , ενώ ο Artie Schroeck έπαιξε ως session μουσικός σε ένα Ηλεκτρικό πιάνο Wurlitzer . Η ηχογράφηση είναι ένα πρώιμο παράδειγμα στην ποπ μουσική με πρόσθετα ηχητικά εφέ, που αποτελείται από κόρνες αυτοκινήτου και ένα πνευματικό τρυπάνι για να μιμείται τους θορύβους της πόλης.

Το "Summer in the City" έχει λάβει έκτοτε επαίνους από αρκετούς μουσικοκριτικούς και μουσικολόγους για την αλλαγή των πλήκτρων μείζονος σημασίας και την εφευρετική χρήση των ηχητικών εφέ. Έχει διασκευαστεί από αρκετούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Quincy Jones , του οποίου η έκδοση του 1973 κέρδισε το Βραβείο Grammy για την Καλύτερη Ενορχηστρωτική Διασκευή και έκτοτε έχει επιλεγεί και από πολλούς καλλιτέχνες χιπ χοπ .

 

 

https://www.popup.gr/