Wish You Were Here-Pink Floyd

Wish You Were Here-Pink Floyd

Ένα τραγούδι για όσους μας λείπουν με αφορμή τα 76α γενέθλια του (#Roger_Waters των #Pink_Floyd.

Το μοναδικό αυτό τραγούδι το έγραψε μαζί με τον #David_Gilmour κι ήταν από το ομώνυμο άλμπουμ "#Wish_You_Were_Here"του 1975..

Το άλμπουμ ανέβηκε στο # 1 σε Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ολλανδία ενώ το κλασσικό πλέον αυτό τραγούδι κατατάχθηκε το 2011 στον αριθμό 324 στα 500 #σπουδαιότερα τραγούδια του #Rolling_Stone όλων των εποχών

Οι στίχοι του τραγουδιού θεωρούνται ως ένα άμεσο αφιέρωμα στον #Syd_Barrett που η ασταθής συμπεριφορά του—οφειλόμενη σε αλόγιστη χρήση παραισθησιογόνων ουσιών— ανάγκασε τους υπόλοιπους να τον αντικαταστήσουν με τον κιθαρίστα David Gilmour),αν και ο Barrett που έγραψε κυρίως τους στίχους έχει πει πως αναφέρονται και στον εαυτό του

Τόσο ο David Gilmour όσο και ο Roger Waters επαίνεσαν το τραγούδι ως ένα από τα καλύτερα των Pink Floyd.

Ο Roger Waters έχει σημειώσει ότι η συνεργασία μεταξύ του ίδιου και του David Gilmour για το τραγούδι ήταν "... πολύ καλή, είμαι πολύ χαρούμενος γι 'αυτό".

Ο David Gilmour έχει αποκαλέσει το "Wish You Were Here" "ένα πολύ απλό country τραγούδι " και δήλωσε ότι "λόγω της αντήχησης και του συναισθηματικού βάρους που φέρνει, είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια μας".

 

 

 

 

https://www.popup.gr/