I'm A Believer-Monkees (1966)

I'm A Believer-Monkees (1966)

Γράφτηκε από τον Neil Diamond ο οποίος παίζει και ακουστική κιθάρα, 79 ετών ο ντράμερ και τραγουδιστής τους Mickey Dolenz

Το " I'm a Believer " είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τον Neil Diamond και ηχογραφήθηκε από τους Monkees το 1966 με τα κύρια φωνητικά από τον Micky Dolenz . Το σινγκλ, παραγωγής Τζεφ Μπάρι , έφτασε στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard Hot 100 chart για την εβδομάδα που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 1966 και παρέμεινε εκεί για επτά εβδομάδες,  και έγινε η τελευταία Νο. 1 επιτυχία του 1966 και το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για όλο το 1967.

Το Billboard κατέταξε τον δίσκο ως το Νο. 5 τραγούδι για το 1967.  Ενώ αρχικά δημοσιεύτηκε από την Screen Gems-Columbia Music (BMI), τώρα δημοσιεύεται από την Stonebridge Music/EMI Foray Music ( SESAC), με τη διαχείριση να περάσει στη Sony/ATV Music Publishing και την Universal Music Publishing Group .

Έγινε Νο. 1 στο UK Singles Chart για τέσσερις εβδομάδες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 1967 και έφτασε στην κορυφή σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, Καναδά και Ιρλανδίας. 

Το Billboard περιέγραψε το τραγούδι ως «ένα εύκολο χορευτικό κίνητρο» που «θα χτυπήσει με άμεσο αντίκτυπο». Ο Cash Box είπε ότι το σινγκλ είναι ένα "μέτριου ρυθμού rocker [που] είναι γεμάτο από τις κορυφαίες αρμονίες του γκρουπ και είναι γεμάτο με μολυσματικούς ήχους." 

Εμφανίστηκε σε τέσσερα διαδοχικά επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς The Monkees τον Δεκέμβριο του 1966. Οι αρχηγοί των Monkees αργότερα το έπαιξαν μόνοι τους σε ζωντανές εμφανίσεις, σε περιοδείες στο εξωτερικό και σε συναυλίες επανασύνδεσης

 

https://www.popup.gr/