Sweet Child O' Mine-Guns 'N' Roses

Sweet Child O' Mine-Guns 'N' Roses

Από τις σημαίες του ροκ όχι μόνο στην δεκαετία του '80

To Sweet Child συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο δίσκο τους Appetite for Destruction, το 1987. Επίσης, κυκλοφόρησε και single, το τρίτο από αυτόν τον δίσκο.

Η μουσική γράφτηκε από τον Slash και τον Izzy Stradlin, ενώ οι στίχοι από τον Axl Rose. Ουσιαστικά, το άκρως δημοφιλές riff του τραγουδιού, ήταν μία κιθαριστική άσκηση του Slash, που μόλις την άκουσαν οι υπόλοιποι άρχισαν να δουλεύουν επάνω της. Στιχουργικά το κομμάτι είναι κατά βάση ερωτικό.

Σημείωσε εισπρακτική επιτυχία, φτάνοντας στην κορυφή των αμερικανικών Billboard Hot 100 κι έτσι έγινε το πρώτο αλλά και το τελευταίο single του σχήματος που πιάνει εκεί την κορυφή. Στα βρετανικά chart έφτασε το νούμερο 6.

Στις ΗΠΑ έγινε δις χρυσό και μία πλατινένιο πουλώντας 4,126,000 αντίτυπα. Για την προώθηση του τραγουδιού το συγκρότημα είχε κυκλοφορήσει και video clip, το οποίο υπάρχει και σε μία εναλλακτική εκδοχή του, που είναι όλο ασπρόμαυρο και με διαφορετικά πλάνα.

Θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία τραγούδια του σχήματος, έχοντας διακριθεί πολλάκις από περιοδικά, sites και τηλεοπτικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, το περιοδικό Rolling Stone στη λίστα του με τα 500 Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών, το κατέταξε στην 198η θέση.

Ιδιαίτερα γνωστό θεωρείται και το riff του κομματιού το οποίο κι αυτό έχει διακριθεί αναλόγως. Σε μία ψηφοφορία του BBC, οι ακροατές ψήφισαν το riff ως το Καλύτερο Κιθαριστικό Riff όλων των εποχών.

 

https://www.popup.gr/