Monday Monday-Mamas and The Papas (1966)

Monday Monday-Mamas and The Papas (1966)

Σε κάθε περίπτωση η Δευτέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα και δεν συγκρίνεται με τις άλλες. καλή εβδομάδα. Πατήστε το link ακούστε το τραγούδι, θα σας φτιάξει την διάθεση. Όχι μόνο απόμακρο like.

Εδώ και 57 χρόνια, συχνά κάθε Δευτέρα έρχεται στη σκέψη μας. H Mama Cass Elliott είχε γεννηθεί 19 Σεπτεμβρίου 1943, πέθανε το 1974

Γράφτηκε από τον John Phillips και ηχογραφήθηκε από τους Mamas & the Papas , χρησιμοποιώντας όργανα υπόκρουσης που έπαιξαν μέλη του Wrecking Crew  για το άλμπουμ τους του 1966 If You Can Believe Your Eyes and Ears . Ήταν η μοναδική #1 επιτυχία του γκρουπ στο αμερικανικό Billboard Hot 100 , 

Ο Phillips είπε ότι έγραψε το τραγούδι γρήγορα, σε περίπου 20 λεπτά. Το τραγούδι περιλαμβάνει μια  pregnant pause πριν από το coda , το οποίο διαμορφώνει ένα ημίτονο. Διαδεχόμενος το Good Lovin' από τους Young Rascals στην νούμερο ένα θέση, το γεγονός σηματοδότησε την πρώτη φορά στην ιστορία του Billboard Hot 100 δύο τραγούδια με  pregnant pauses ήταν διαδοχικές νούμερο ένα επιτυχίες.

Στις 2 Μαρτίου 1967, οι Mamas & the Papas κέρδισαν ένα βραβείο Grammy για αυτό το τραγούδι, στην κατηγορία Καλύτερη Ποπ Παράσταση από Duo ή Group with Vocal. Παρουσιάστηκε στο Monterey Pop Festival (Καλιφόρνια) το 1967. Η παράσταση γυρίστηκε για την ταινία του φεστιβάλ, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην τελική εκτύπωση. Εμφανίζεται επίσης στο soundtrack της ταινίας του Michael Apted Stardust .

 

 

Ελάτε στη παρέα μας