Summer Breeze-Seals and Crofts (1974)

Summer Breeze-Seals and Crofts (1974)

Δεν αγαπάμε αυτό το τραγούδι, το λατρεύουμε και στις 2 ερμηνείες, εσείς;

Το " Summer Breeze " είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε αρχικά από το αμερικανικό δίδυμο soft rock Seals and Crofts . Είναι το ομότιτλο κομμάτι του τέταρτου στούντιο άλμπουμ τους και κυκλοφόρησε ως το βασικό σινγκλ του άλμπουμ τον Αύγουστο του 1972. Έφτασε στο Νο. 6 στο Billboard Hot 100 chart στις ΗΠΑ. Το 2013, κατατάχθηκε στο Νο. 13 του Rolling Stone "Καλύτερα καλοκαιρινά τραγούδια όλων των εποχών". Έγινε επίσης επιτυχία για τους Isley Brothers το 1974.

Η αρχική έκδοση Seals and Crofts κυκλοφόρησε εννέα ημέρες πριν από το άλμπουμ Summer Breeze του 1972 , και έφτασε στο Νο. 6 στο Billboard Pop Singles chart στις ΗΠΑ την ίδια χρονιά. Ο Μπρους Έντερ του AllMusic το ανέφερε ως «έναν από εκείνους τους αδυσώπητα ελκυστικούς ύμνους της αρμονίας-ροκ της δεκαετίας του 1970 ... κατάλληλα πανταχού παρόν στο ραδιόφωνο και στη μνήμη». 

 

 

Το τραγούδι διασκευάστηκε σε ένα πιο σκληρό ροκ - σόουλ στυλ από τους Isley Brothers ως σινγκλ το 1974. Κυκλοφόρησε επίσης στο άλμπουμ τους 3 + 3 του 1973 , έφτασε στο νούμερο εξήντα στο ποπ τσαρτ , στο δέκατο στο R&B chart και στο δέκατο έκτο στο UK Singles Chart .

Οι Isley Brothers ερμήνευσαν το "Summer Breeze" στη μουσική τηλεοπτική εκπομπή Soul Train το 1974. Εμφανίστηκε στην 8η σεζόν στο επεισόδιο 18 της Blacklist και επίσης σε ένα επεισόδιο του Scandal το 2014 . Έγινε δείγμα στο κομμάτι " All in My Mind " από τον MC Hammer μαζί με το νεοσύστατο ραπ συγκρότημα του, Oakland Fight Club με τον Mistah FAB (2014). 

 

https://www.popup.gr/