49 χρόνια μετά - Physical Graffiti - Led Zeppelin (1975)

47 χρόνια μετά - Physical Graffiti - Led Zeppelin (1975)

Το Physical Graffiti είναι το έκτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Led Zeppelin . Κυκλοφόρησε ως διπλό άλμπουμ στις 24 Φεβρουαρίου 1975 από τη νέα δισκογραφική εταιρεία του γκρουπ, Swan Song Records .

Το συγκρότημα έγραψε και ηχογράφησε οκτώ νέα τραγούδια για το άλμπουμ στις αρχές του 1974 στο Headley Grange , μια εξοχική κατοικία στο Hampshire , που τους έδωσε αρκετό χρόνο για να αυτοσχεδιάσουν διασκευές και να πειραματιστούν με την ηχογράφηση. Ο συνολικός χρόνος αναπαραγωγής κάλυψε λίγο λιγότερο από τις τρεις πλευρές ενός LP, έτσι αποφάσισαν να το επεκτείνουν σε διπλό, συμπεριλαμβάνοντας κομμάτια που δεν είχαν κυκλοφορήσει προηγουμένως από τις συνεδρίες για τα προηγούμενα άλμπουμ Led Zeppelin III , Led Zeppelin IV και Houses of the Holy .

Το άλμπουμ κάλυπτε μια σειρά από στυλ όπως το σκληρό ροκ , το progressive rock , το rock 'n' roll και το folk . Το άλμπουμ στη συνέχεια έγινε μίξη το καλοκαίρι του 1974 και σχεδιάστηκε να κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους. Ωστόσο, η κυκλοφορία του καθυστέρησε επειδή το εξώφυλλο του άλμπουμ που σχεδιάστηκε από τον Peter Corriston αποδείχθηκε δύσκολο να κατασκευαστεί.

Το Physical Graffiti ήταν εμπορικά και κριτικά επιτυχημένο κατά την κυκλοφορία του και έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στα τσαρτ άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο τρία στις ΗΠΑ.  Προωθήθηκε από μια επιτυχημένη περιοδεία στις ΗΠΑ και μια διαμονή πέντε νυχτών στο Earl's Court , Λονδίνο. Το άλμπουμ έχει επανεκδοθεί σε CD αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένης μιας εκτεταμένης επετειακής έκδοσης το 2015. Το Physical Graffiti πιστοποιήθηκε αργότερα 16× πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Recording Industry Association of America (RIAA) το 2006, δηλώνοντας αποστολές άνω των οκτώ εκατομμυρίων αντίγραφα.

KASHMIR

 

 

IN MY TIME OF DYING

 

 

TRAMPLED UNDER FOOT

 

 

CUSTARD PIE

 

 

Video Url