Goodbye Yellow Brick Road-Elton John (1973)

Goodbye Yellow Brick Road-Elton John (1973)

Το Goodbye Yellow Brick Road είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Άγγλου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Elton John , που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 5 Οκτωβρίου 1973 ως διπλό LP .

Το άλμπουμ έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και θεωρείται ευρέως ως το magnum opus του John . Μεταξύ των 17 κομματιών, το άλμπουμ περιέχει τις επιτυχίες " Candle in the Wind ", το νούμερο ένα σινγκλ των ΗΠΑ " Bennie and the Jets ", " Goodbye Yellow Brick Road " και " Saturday Night's Alright for Fighting " καθώς και ζωντανά αγαπημένα " Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding " και " Harmony ".

Ηχογραφήθηκε στο Studio d'enregistrement Michel Magne στο Château d'Hérouville στη Γαλλία μετά από προβλήματα ηχογράφησης στην προβλεπόμενη τοποθεσία στην Τζαμάικα. Η κίνηση παρείχε στον John και την μπάντα του μεγάλη δημιουργική έμπνευση και άφθονα ποιοτικό υλικό παρήχθη, που οδήγησε στην απόφαση να κυκλοφορήσει το έργο ως διπλό άλμπουμ (LP). 

Το 2020, το άλμπουμ κατατάχθηκε στο νούμερο 112 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών .  Κατατάχθηκε επίσης στο νούμερο 59 στη λίστα του 2009 του Channel 4 με τα 100 καλύτερα άλμπουμ. 

Το άλμπουμ μπήκε στο Grammy Hall of Fame το 2003 όταν συμπεριλήφθηκε επίσης στο βιβλίο 1001 άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις πριν πεθάνεις . 

 

GOODBYE YELLOW BRICK ROAD

 

 

 

 

BENNIE AND THE JETS

 

 

 

 

CANDLE IN THE WIND

 

 

 

 

SATURDAY NIGHT'S ALLRIGHT FOR FIGHTING

 

 

 

 

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/