51 χρόνια Dark Side Of The Moon - Pink Floyd, ένα άλμπουμ που τα έχει όλα...

Dark Side Of The Moon - Pink Floyd, ένα άλμπουμ που τα έχει όλα...

Το 8ο άλμπουμ των Pink Floyd, κυκλοφόρησε την 1 Μαρτίου του 1973. Σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα το συναντήσουν μπροστά τους και τα εγγόνια μας...

Το Dark Side of the Moon εμπνέεται από τον πιεστικό τρόπο ζωής που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στην τρέλα, τον καταναλωτισμό, τον αυξημένο ρυθμό ζωής και μετακίνησης, την παρακμή των γηραιών ανθρώπων και τον θάνατο, την απανθρωπιά της κοινωνίας και τις πολεμικές συγκρούσεις. Η θεματολογία αυτή μεταδίδεται τόσο μέσα από τους στίχους όσο και μέσα από ήχους και ομιλία.

Για παράδειγμα στο τραγούδι On the Run ο ήχος του αεροπλάνου που συντρίβεται μπορεί να ερμηνευτεί ως φοβία για τα αεροπλάνα. Στο τραγούδι Time τα ξυπνητήρια προσπαθούν να θυμίσουν στον ακροατή το πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος.

Το ηχητικό των κερμάτων στο τραγούδι Money κριτικάρει την απληστία. Το Us and Them είναι ένα αντιπολεμικό μανιφέστο, ενώ το Brain Damage δίνει την εναλλακτική άποψη ότι οι "τρελοί" ίσως είναι οι μόνοι που καταλαβαίνουν τα λάθη της κοινωνίας. Τέλος, το κομμάτι Eclipse ασχολείται με τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Ο Ρότζερ Γουώτερς έγραψε όλους τους στίχους και ηχογράφησε τα "προσχέδια" των τραγουδιών σε ένα στούντιο κοντά στο σπίτι του.

pink floyd cjillfurmanovsky

Dark Side Of The Moon - Pink Floyd, ποιος δεν θα ήθελε να δει την άλλη πλευρά του φεγγαριού; Ένα άλμπουμ που τα έχει όλα: Χρήμα (Money), Ανάσα, που είναι αναγκαία για όλους μας, (Breathe), την αντιπαράθεση μεταξύ ιδεολογιών (Us and Them), και χρόνο που δεν τον εκτιμούμε πάντα όσο πρέπει (Time).

 

 

 

Η ηχογράφηση του, έγινε στα Abbey Road Studios μεταξύ Ιουνίου 1972 και Ιανουαρίου 1973 χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες τεχνικές που είχαν χρησιμοποιηθεί σε Ροκ άλμπουμ εκείνη την εποχή.

 

Εκτός από τα κλασικά όργανα, χρησιμοποίησαν και ήχους όπως ο ήχος ενός τεχνικού να τρέχει μέσα στο στούντιο (κομμάτι On the Run), παλιά ξυπνητήρια (Time) και άλλα. 

 

Διαβάστε ακόμη: Pink Floyd “Dark Side Of The Moon” - Μία από τις πιο σπάνιες εκδόσεις του άλμπουμ

Video Url

 

Ελάτε στην παρέα μας