Every Picture Tells a Story-Rod Stewart (1971)

Every Picture Tells a Story-Rod Stewart (1971)

Κυκλοφόρησε 28 Μαΐου 1971 και ήταν το πρώτο άλμπουμ του που έγινε επιτυχία φτάνοντας στο Νο 1 Αγγλιας και Αμερικής.

Ήταν το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Rod Stewart .  Ενσωματώνει στυλ hard rock , folk και blues .  Έφτασε στο νούμερο ένα και στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και τερμάτισε τρίτος στην ψηφοφορία των κριτικών Jazz & Pop για το καλύτερο άλμπουμ του 1971. 

Ήταν μια διαρκής κριτική επιτυχία, συμπεριλαμβανομένης της 172ης κατάταξης στο περιοδικό Rolling Stone και στη λίστα του 2003 με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών . 

Αυτό το άλμπουμ είναι μια μίξη ροκ , κάντρι , μπλουζ , σόουλ και φολκ και περιλαμβάνει την πρωτοποριακή επιτυχία του Στιούαρτ, " Maggie May ", καθώς και το " Reason to Believe ", ένα τραγούδι από το ντεμπούτο άλμπουμ του Tim Hardin το 1966. Το Reason to Believe», με τον Pete Sears στο πιάνο, κυκλοφόρησε ως το πρώτο σινγκλ από το άλμπουμ με το «Maggie May» ως B-side. Ωστόσο, το "Maggie May" έγινε πιο δημοφιλές και ήταν Νο. 1 επιτυχία τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει μια εκδοχή του "That's All Right (Mama)" του Arthur Crudup (το πρώτο σινγκλ για τον Elvis Presley ) και μια διασκευή του τραγουδιού του Bob Dylan " Tomorrow Is a Long Time ".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/