Against the Wind-Bob Seger & The Silver Bullet Band (1980)

Against the Wind-Bob Seger & The Silver Bullet Band (1980)

Το μοναδικό Νο 1 άλμπουμ του στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε 25 Φεβρουαρίου 1980

Το Against the Wind είναι το ενδέκατο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή της ροκ Μπομπ Σέγκερ και το τέταρτο με τους Silver Bullet Band. Όπως πολλά από τα άλμπουμ του, περίπου τα μισά από τα κομμάτια περιλαμβάνουν το Muscle Shoals Rhythm Section ως μουσικούς υποστήριξης. Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1980. Είναι το μοναδικό νούμερο ένα άλμπουμ του Seger μέχρι σήμερα, περνώντας έξι εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Top LPs chart, ρίχνοντας το The Wall των Pink Floyd από την πρώτη θέση. Ο Seger είπε ότι το άλμπουμ «είναι για την προσπάθεια να προχωρήσεις μπροστά, διατηρώντας ταυτόχρονα τη λογική και την ακεραιότητά σου».

Το Against the Wind γνώρισε άμεση εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στο Νο. 2 στο τσαρτ άλμπουμ Billboard 200 την τρίτη του εβδομάδα και παρέμεινε εκεί για πέντε εβδομάδες πίσω από το The Wall των Pink Floyd πριν φτάσει στο Νο. 1 και διατηρώντας την πρώτη θέση για έξι εβδομάδες. Μέχρι τα τέλη του 1981 το άλμπουμ πούλησε 3,7 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιστοποιήθηκε 5× πλατινένιο από την Ένωση Ηχογραφήσεων της Αμερικής το 2003.

Οι Bob Seger and the Silver Bullet Band κέρδισαν το Βραβείο Grammy του 1980 για την Καλύτερη Ροκ Απόδοση από Duo ή Group με Vocal για το άλμπουμ Against the Wind και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Capitol Records Roy Kohara κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο πακέτο ηχογράφησης.

 

 

 

 

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/