60 χρόνια μετά - The Rolling Stones - The Rolling Stones (1964)

57 χρόνια μετά - The Rolling Stones - The Rolling Stones (1964)

Κυκλοφόρησε 16 Απριλίου 1964

Το The Rolling Stones είναι το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος The Rolling Stones, το οποίο κυκλοφόρησε στις 16 Απριλίου του 1964 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "Decca". Η αμερικάνικη έκδοση του άλμπουμ έφερε την ονομασία England's Newest Hit Makers και πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου του ίδιου έτους.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα "Regent Sound Studios" του Λονδίνου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 1964 με παραγωγούς τους Έρικ Ίστον και Άντριου Λουκ Όλνταμ, με το συγκρότημα να περνάει όμως μόλις πέντε ημέρες στο στούντιο. Η κυκλοφορία του πραγματοποιήθηκε από την "Decca Records" στην Μεγάλη Βρετανία και από την "London Records" στην Βόρεια Αμερική. 

Η αμερικάνικη έκδοση του άλμπουμ πραγματοποιήθηκε στο τέλος Μαΐου του 1964 με σκοπό να συμπέσει με την άφιξη του συγκροτήματος στη Νέα Υόρκη την 1 Ιουνίου, όταν και ξεκίνησαν την πρώτη τους περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διαφορά ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την αμερικάνικη έκδοση είναι ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες συμπεριλήφθηκε το κομμάτι "Not Fade Away", το οποίο είχε αποτελέσει την πρώτη Top-50 επιτυχία του συγκροτήματος στο Billboard.

Η πλειοψηφία των κομματιών που συμπεριλαμβάνονται στο άλμπουμ φανερώνουν την αγάπη των Rolling Stones για τα μπλουζ, αφού με εξαίρεση το τραγούδι "Tell Me (You're Coming Back)", το οποίο είναι σύνθεση των Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς, τα κομμάτια του δίσκου είναι διασκευές σε καλλιτέχνες της μπλουζ και της ροκ εντ ρολ μουσικής.

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι μια φωτογραφία του συγκροτήματος παρμένη από τον Νίκολας Ράιτ και δεν φέρει τον τίτλο του άλμπουμ ή το όνομα του συγκροτήματος, παρά μόνο την προαναφερθείσα φωτογραφία και το λογότυπο της "Decca Records".

CAROL

 

TELL ME (You're Coming Back)

 

 

I'M A KING BEE

 

 

ROUTE 66

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/