45 χρόνια μετά - Darkness On The Edge Of Town - Bruce Springsteen (1978)

41 χρόνια μετά - Darkness On The Edge Of Town - Bruce Springsteen (1978)

Κυκλοφόρησε 2 Ιουνίου του 1978

Το Darkness on the Edge of Town είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του  Bruce Springsteen . Κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου 1978 από την Columbia Records . Ηχογραφήθηκε μετά από μια περίοδο δικαστικών διαφωνιών μεταξύ του Springsteen και του πρώην μάνατζέρ του Mike Appel , οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη με την E Street Band από τον Ιούνιο του 1977 έως τον Μάρτιο του 1978.

Ο Σπρίνγκστιν χρησιμοποίησε εξωτερικές πηγές όταν έγραφε τα τραγούδια του άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των μυθιστορημάτων του Τζον Στάινμπεκ , των ταινιών του Τζον Φορντ , της πανκ ροκ και της κάντρι μουσικής . Μουσικά, το Darkness απογυμνώνει τον τοίχο της παραγωγής ήχου του προκατόχου του, Born to Run , για έναν πιο σκληρό ροκ ήχο που δίνει έμφαση στο συγκρότημα στο σύνολό του.

Οι στίχοι στο Darkness επικεντρώνονται σε κακοτυχισμένους χαρακτήρες που αντεπιτίθενται σε συντριπτικές πιθανότητες. Σε σύγκριση με τους προηγούμενους δίσκους του , οι χαρακτήρες είναι πιο ώριμοι και τα τραγούδια είναι λιγότερο γεωγραφικά συνδεδεμένα με την περιοχή Jersey Shore . Η Φωτογραφία εξωφύλλου είναι από Frank Stefanko, η οποία αντιπροσωπεύει μια φυσική εκδήλωση των τραγουδιών του άλμπουμ.

BADLANDS

 

THE PROMISED LAND

 

 

RACING IN THE STREETS

 

 

PROVE ALL NIGHT

 

Video Url

 

Video Url