Πέρασαν 52 χρόνια - Sticky Fingers - The Rolling Stones(1971)

Sticky Fingers - The Rolling Stones τους έδωσε τον τίτλο του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος

Κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1971...

Το Sticky Fingers είναι το ένατο βρετανικό άλμπουμ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος The Rolling Stones, το οποίο κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1971 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "Decca",ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες εκδόθηκε μέσω της "London Records", ούσα η ενδέκατη στούντιο κυκλοφορία τους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Παρά το γεγονός ότι οι επίσημες ηχογραφήσεις του "Sticky Fingers" ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 1970, το συγκρότημα είχε μπει στο "Muscle Shoals Sound Studio" της Αλαμπάμα από το 1969, ηχογραφώντας το "Sister Morphine".

Ολοκληρώθηκε μέσα στο 1970 με το φορητό στούντιο του συγκροτήματος, τελειώνοντας τις προσπάθειες τους τον Ιανουάριο ου 1971 στα "Olympic Studios" και "Trident Studios" του Λονδίνου.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ σχεδιάστηκε από τον Άντι Γουόρχολ και είναι μία κοντινή εικόνα ενός ανδρικού καβάλου μέσα από ένα τζιν παντελόνι. Στην έκδοση βινυλίου,υπήρχε ένα φερμουάρ επάνω στο εξώφυλλο, το οποίο άνοιγε σε ένα βαμβακερό εσώρουχο.

Το συγκεκριμένο εξώφυλλο λογοκρίθηκε και απαγορεύθηκε στην Ισπανία, για να αντικατασταθεί από την εικόνα μιας κονσέρβας από την οποία βγαίνουν τα δάχτυλα ενός ανθρώπινου χεριού

BROWN SUGAR

 

 

MOONLIGHT MILE

 

 

WILD HORSES

 

 

DEAD FLOWERS

 

 

Video Url