Γιατί είμαστε ο δεύτερος πιο φτωχός λαός στην Ευρώπη

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που δεν είναι μισθωτοί, δηλώνουν ότι έχουν εισόδημα που είναι αφορολόγητο.

Η απόδειξη είναι κάτι που αγνοούν όλοι οι πολίτες αφού κανείς δεν θέλει να πληρώνει τον επί πλέον φόρο και δέχεται την παροχή υπηρεσιών για να γλυτώσει τα χρήματα που προβλέπει η φορολογία.

Όλη η χώρα στηρίζεται εδώ και δεκαετίες στην μαύρη οικονομία με την απόλυτη ανοχή του κράτους και οι ειδικοί λογιστές μάλιστα ισχυρίζονται ότι αν παταχθεί η φορολογία, το κράτος θα καταρρεύσει γιατί θα πάψουν να υπάρχουν τα χρήματα που την συντηρούν.

Θυμάμαι, μία εβδομάδα μετά την έλευση του Ευρώ, ένα Σάββατο είχα πάει στην λαϊκή της Μεταμόρφωσης και φώναζε κάποιος για τα Πορτοκάλια, ένα παλιοπενηντάρικο το κιλό, δηλαδή 50 λεπτά, μόνο που μία εβδομάδα πριν είχαν 50 δραχμές.

Υπάρχουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι που δεν τα βγάζουν πέρα, ίσως περισσότεροι από ότι πιστεύουμε, αλλά ειδικά εκτός κέντρου, αλλά και στο κέντρο, δύσκολα θα βρεις οικογένεια που δεν έχουν τα μέλη της 2-3 αυτοκίνητα και μερικά άλλα που ας μην τα αναλύσω γιατί θα γίνω κακός με όλους. 

Γι' αυτό είμαστε οι δεύτεροι φτωχότεροι στην Ευρώπη, διότι κοιτάμε ο καθένας το καλύτερο και μόνο για τον εαυτό του αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους. Μόνο που αυτό γίνεται ταυτόχρονα από όλους