Στάθης Ψάλτης: Οι τρείς γάμοι και ο «Όρκος» στην κόρη του ότι δεν θα πεθάνει

Στάθης Ψάλτης: ο «Όρκος» στην κόρη του ότι δεν θα πεθάνει

Ο Στάθης Ψάλτης δήλωνε χορτάτος και ευτυχής για την ζωή που έζησε. Παντρεύτηκε 3 φορές. Την πρώτη, όπως έλεγε, επειδή ήταν παλικαράκι 20 ετών, με πλήρη άγνοια. Την δεύτερη, έτσι για την περιπέτεια και την τρίτη επειδή πραγματικά το ήθελε.

Η πρώτη γυναίκα που παντρεύτηκε ο Ψάλτης στα 17 του χρόνια ήταν η Κάτια Κυβέλου με την οποία απέκτησε μια κόρη τη Μαρία. Ο ίδιος σε συνέντευξή του είχε πει πως ο γάμος του τότε, ήταν απλά μία νεανική τρέλα που όμως του άφησε την μεγαλύτερη χαρά της ζωής του… την κόρη του.

Το ερωτικό χτύπημα υποχώρησε γρήγορα και έπειτα ακολούθησε μία λαμπρή πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο, όπου γνώρισε και την Καίτη Φίνου. Την αρραβωνιάστηκε τρεις φορές, αλλά ποτέ δεν έφτασαν τα σκαλιά της εκκλησίας.Υπήρξαν ζευγάρι για πολλά χρόνια, με την ίδια να συμπρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.

Το 1986 χώρισαν και από τότε παρελάσανε από την… καρδιά του (αλλά και από το σανίδι όπου εμφανιζόταν), πολλές νεαρές ηθοποιοί που έκαναν τα πρώτα τους βήματα μαζί του. Μερικές από αυτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν η Χριστίνα Παππά, η Τζούλια Μπάρκα, η Λίζα Μαλινδρέτου και πολλές άλλες.

Από τις κοπέλες που θαύμαζαν τον Στάθη Ψάλτη ήταν και η Τάρια Μπούρα, η οποία είχε περάσει από τα εγχώρια καλλιστεία και στη δεκαετία του ’90 παρουσίαζε για πολλά χρόνια τη μόδα στον «Πρωινό καφέ.

stathis psaltis 3

Ο γάμος δεν άργησε να έρθει για τον Στάθη Ψάλτη και την ξανθιά καλλονή, αλλά δεν άντεξε καθόλου, με τα περιοδικά της εποχής να κάνουν λόγο για έναν γάμο- αστραπή.

Το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη με την οποία είχαν αρκετά χρόνια ηλικίας διαφορά. Γνωρίστηκαν το 1995 και παντρεύτηκαν 11 χρόνια μετά. Ήταν πολύ αγαπημένοι ως το τέλος και ο Στάθης την αγαπούσε ιδιαίτερα και έλεγε πως ήταν ο μεγαλύτερός του έρωτας. Προσπάθησαν να κάνουν παιδιά αλλά δε τα κατάφεραν.

Ο Στάθης Ψάλτης, είχε γεννηθεί στο παραλιακό χωριό Βέλο, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κόρινθο, στις 27 Φεβρουαρίου 1951 και μετά τα 11 του χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένεια του.

Σε ηλικία 13 ετών, πλαστογράφησε την υπογραφή του πατέρα του και μπάρκαρε για δυο χρόνια. Προκειμένου να καταφέρει να πείσει τους αστυνομικούς να του δώσουν το χαρτί για να το πάει, υποτίθεται, στον πατέρα του, τους είπε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό και ήταν κατάκοιτος.

https://www.youtube.com/watch?v=lfhT3NDYIxo

Απέκτησε μια κόρη, η οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον χώρο του θεάματος και του χάρισε δυο εγγόνια. «Της έμαθα βασικές αρχές της ζωής από την πρώτη τάξη του δημοτικού. Αν σου αρέσει το μολύβι ενός συμμαθητή σου, θα έρθεις να το πεις σε εμένα, δεν θα του το πάρεις – είναι κλεψιά.

Αν δεις κάποιον άλλο συμμαθητή σου να κλέβει, δεν θα τον μαρτυρήσεις – είναι ρουφιανιά. Σου τα λέω αυτά παιδί μου, γιατί μια μέρα μπορεί να πεθάνω και θέλω να τα γνωρίζεις. Μπαμπά δεν θα πεθάνεις ποτέ, ορκίσου…μου έχεις υποσχεθεί ότι θα με κάνεις πριγκίπισσα. Κι εγώ ορκίστηκα», είχε διηγηθεί σε μια συνέντευξή του ο ηθοποιός.

https://www.youtube.com/watch?v=8nSfIDqCxHA

H πρώτη ταινία στην οποία συμμετείχε ήταν το «Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα», του Όμηρου Ευστρατιάδη. Γύρισε μόλις 12 ταινίες στις οποίες ήταν το πρώτο όνομα. Ο περισσότερος κόσμος έχει την εντύπωση ότι είναι πολύ περισσότερες. Έχει ατέλειωτη φιλμογραφία στο ενεργητικό του, αλλά πρωταγωνίστησε σε λίγες.

Για κάθε ένα ωφέλιμο λεπτό, σε κάθε γύρισμα, δούλευαν 12 ώρες. Ο Στάθης Ψάλτης, ήταν πολύ προσεκτικός και προσπαθούσε για το καλύτερο. Σε αυτό έχει δώσει τα εύσημα στον παραγωγό Γιώργο Καραγιάννη, που του διέθετε όσο φιλμ χρειαζόταν, αρκεί το αποτέλεσμα να ήταν όπως το επιθυμούσε. Δεν έκανε ποτέ του βιντεοκασέτες, αν και του προσέφεραν πολλά χρήματα. Τις θεωρούσε πρόχειρες.

Όλοι οι ηθοποιοί που έπαιζαν δεύτερους ρόλους, ήταν αυστηρά επιλεγμένοι.

https://www.youtube.com/watch?v=lW_MxAk_IQM

Είχε ερμηνεύσει ρόλους σπουδαίων συγγραφέων στο θέατρο, αν και οι περισσότεροι το αγνοούν. Ίσως επειδή τον είχαν συνδέσει κυρίως με την κωμωδία και την επιθεώρηση, την οποία υπηρέτησε πιστά για τρεις δεκαετίας.

Έκλεισε την καριέρα του με την συμμετοχή του στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης», όπου υποδυόταν έναν καλόγερο του όρους Σινά που βοήθησε τον Καζαντζάκη να ακολουθήσει τα βήματα του Ιησού. Η ταινία προβλήθηκε μέσα στο 2017.

dsc00563 e1492784347825

Τα τελευταία 10 χρόνια ζούσε αρμονικά με την σύζυγό του Χριστίνα. Έφυγε το μεσημέρι της 21ης Απριλίου, νικημένος από τον καρκίνο....

Με πληροφορίες από mixanitouxronou.gr