Γιώργος Ρήγας: Οι βιντεοκασέτες του ’80, ο αρχικός τίτλος του «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και η αλλαγή

Γιώργος Ρήγας: Οι βιντεοκασέτες του ’80, ο αρχικός τίτλος του «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και η αλλαγή

Ο Γιώργος Ρήγας γεννήθηκε στη Πετρώνα Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε θέατρο, χορό (κλασικό μοντέρνο και τζαζ), σολφέζ, τραγούδι, φωνητική και Ιστορία της μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο.

Είναι αυτοδίδακτος λαϊκός ζωγράφος (ναΐφ) και η ζωγραφική του εμπνέεται από αναμνήσεις και προσωπικά του βιώματα από τη ζωή, αλλά και από έθιμα του χωριού του, τις γιορτές, τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των κατοίκων του και γενικότερα από εικόνες της ορεινής υπαίθρου, όπως αυτός τις έζησε.

Το ευρύ κοινό βέβαια τον αγάπησε από τις ταινίες του ’80 όπως “Βασικά καλησπέρα σας” και “Ρόδα, τσάντα και κοπάνα”.

Video Url

 

Ο ηθοποιός των ταινιών της δεκαετίας του ’80 Γιώργος Ρήγας. «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Βασικά καλησπέρα σας», «Τα τσακάλια», «Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν είναι λίγες μόνο από τις ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε εκείνη την εποχή.

 

 

Αναφερόμενος στις ταινίες τότε ο Γιώργος Ρήγας αποκάλυψε πως η επιτυχημένη ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» δεν ονομαζόταν έτσι.

«Το πρωτότυπο σενάριο δεν ήταν «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», αλλά «Πάρτυ με ούζα». Έβαλα βέτο. Για να παίξω θα πρέπει να αλλάξει ο τίτλος.

rhgas 3

Ήμουν ο πρώτος που πήρε το σενάριο και είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τίτλο.

Είχαν προηγηθεί «Τα Τσακάλια», το «Βασικά καλησπέρα σας» και τους έπεισα. Μου λένε πως να το κάνουμε;

Λέω θα έρθω σε δύο μέρες και θα σας πω. Και λέω θα ονομαστεί «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», έχει ρυθμό είναι βαλσάκι.» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.